Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Joventut ja ha registrat 895 activitats de lleure aquest estiu a les comarques de Ponent i de l'Alt Pirineu i Aran, amb 33.605 infants i joves inscrits

El director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, visita dos camps de treball i dos casals d'estiu a Montgai i Penelles, i una acampada a Àger

La Direcció General de Joventut ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 895 activitats de lleure per aquest estiu a les sis comarques de Ponent i a les sis comarques més de l’Alt Pirineu i Aran, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
 
A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 4.620 monitors i directors de lleure i 33.605 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (14.059 inscrits en 430 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les acampades (8.519 i 194), les colònies (8.064 i 145 activitats), les rutes (2.404 i 102) i els camps de treball (559 i 24).
 
I pel que fa al lloc de realització, l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran compta amb 20.254 participants en 499 activitats, amb un predomini de les acampades (40% del total), mentre que l’àmbit territorial de Ponent reuneix 13.351 participants en 396 activitats, on l’activitat majoritària són els casals d’estiu (72% de totes les activitats).
 
Per comarques, la Cerdanya és la comarca amb més participants inscrits amb un total de 5.898, seguida del Segrià (5.508), el Pallars Sobirà (4.872), la Noguera (3.690), el Pallars Jussà (3.352), l’Alta Ribagorça (2.718), l’Alt Urgell (2.575), el Pla d’Urgell (1.568), la Segarra (1.258), les Garrigues (895), la Vall d’Aran (839) i l’Urgell (432).
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell i de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas. Poch ha assistit a l’entrega de diplomes als 15 participants del camp de treball “Recuperem el Sitjar” que té lloc a Penelles (la Noguera), que és la novetat d’aquest 2018 a l’àmbit de Ponent pel que fa a camps de treball.
 
Els joves de 14 a 17 anys que durant la segona quinzena de juliol participen en aquest camp –organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per l’Associació de Festes i Cultura de Penelles– hi fan tasques de neteja i restauració d’un dels sitjars amb més simbologia del poble, a més de senyalitzar la ruta perquè el públic en general pugui conèixer aquest vestigi d’interès històric.
 
 
Prèviament, la comitiva ha visitat les tasques del camp de treball de la Direcció General de Joventut “Recuperació de senders”, a Montgai (la Noguera), en el qual 24 joves voluntaris fan tasques de restauració ambiental i de senyalització i explicació de la flora i fauna de l’entorn, així com de recuperació de camins històrics amb l’objectiu de condicionar-ho per a fer-hi rutes turístiques.
 
Al final de la visita al camp –que està gestionat per la Fundació Josep  Carol–, Poch ha posat en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret de Montgai, ajuden també a recuperar el patrimoni natural i cultural de Catalunya.                             
 
Durant el matí, Cesc Poch també ha conegut el desenvolupament dels casals d’estiu organitzats a Montgai i Penelles per part de l’AMPA CEIP La Colomina i de l’ajuntament, respectivament.
 
A la tarda, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, s’afegirà a la comitiva per visitar el terreny d’acampada i campament juvenil de Fundesplai instal·lat a Àger, on aquests dies hi tenen lloc activitats de lleure del Grup d’Esplai Espurnes (d’Esplugues de Llobregat), el Grup Recreatiu, Educatiu, Social, Cultural i Alternatiu “Gresca” (de Ripollet) i el Centre d’Esplai Druida (de Barcelona).
D’altra banda, la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, va visitar ahir diferents activitats de lleure a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran, com ara el casal de vacances municipal organitzat al Pont de Suert; les estades del Centre d’Esplai Sant Jaume de Mollerussa a la Casa de Colònies Montsant, a Vilaller; les colònies Claver a Senet, o la visita al camp de treball de la DGJ “Recuperem camins històrics a l’Alta Ribagorça”, també al Pont de Suert.
 
16 camps de treball
 
L’Alt Pirineu i Aran acollirà aquest estiu un total de set camps de treball organitzats per la DGJ, dos més que l’estiu passat. D’aquests, cinc camps són per a joves catalans, i dos més per a joves d’arreu del món:
 
Entitat
Camp de treball
Àmbit
Municipi
Associació La Sorellona
Planant sobre la Serra del Cadí
Medi Ambient
Alàs i Cerc
Fundació Escolta Josep Carol
Recuperem camins històrics a l'Alta Ribagorça
Medi Ambient
Pont de Suert
Associació per a la Coordinació de Membres i Entitats de Lleure Rurals de Catalunya - CRUC
Reading Life in the Rocks
Patrimoni
Talarn
Balmes Blancs
Conservació dels camins antics i descoberta d'una vall insòlita al Pirineu
Medi Ambient
Llagunes (Soriguera)
Espai Natura
Descobrint Natura *
Medi Ambient
Bellver de Cerdanya
Associació La Sorellona
Recuperem la biodiversitat dels estanys dels Pirineus*
Medi Ambient
Ginestarre – Esterri de Cardós
Associació Alba
Un domo
Patrimoni
Llesp
 
* Novetat 2018
 
Pel que fa a l’àmbit de Ponent, Joventut hi ha programat un total de nou camps de treball: sis per a joves catalans, dos d’internacionals i un d’intercanvi amb joves de l’Estat espanyol:
 
Entitat
Camp de treball
Àmbit
Municipi
Grup d'Esplai la Fàbrica de Can Tusell
Rehabilitació del patrimoni d'un municipi rural de les Garrigues
Patrimoni
Castelldans
Fundació Escolta Josep Carol
Coopera amb Alcarràs
Social
Alcarràs
Associació de Festes i Cultural de Penelles
Recuperem el Sitjar *
Patrimoni
Penelles
Associació Alba
Ruta "Els escenaris de la Guerra Civil a Linyola"
Patrimoni
Linyola
Associació Alba
Descobrim el valor de l’aigua a Agramunt
Patrimoni
Agramunt
Fundació Escolta Josep Carol
Recuperació de camins
Medi Ambient
Montgai
Associació Alba
Millora de l'entorn al parc del Bosquet
Medi Ambient
Cervera
Associació Catalana de Lleure Formatiu
Almatà '18
Arqueologia
Balaguer
Associació Catalana de Lleure Formatiu
Agira '18
Arqueologia
Algerri
 
* Novetat 2018
 
 
795 joves a quatre albergs participants a “L’estiu és teu!”
 
A més de les dades donades a conèixer avui, el director general de l’ACJ també ha exposat les dades corresponents a les colònies de “L’estiu és teu!”, organitzades per la DGJ als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).
 
Per aquest estiu 2018, hi ha un total de 795 infants i joves de 5 a 16 anys inscrits que participen d’alguna de les propostes que s’organitzen a quatre dels albergs que la Xanascat té a la demarcació de Lleida, que enguany es concentren tots a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran:
 
Albergs
Tipologia
Places
La Molina
Combinades d’Idiomes i Multiesportives / Multiesportives / Cinema
593
Tremp
Combinades d’anglès i astronomia /  Combinades d’Idiomes i Multiesportives
66
Les Planes de Son
Natura
56
Sort
Multiesportives
80
TOTAL
 
795
 
 Cercador

Cercador

Destaquem