Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "No podem tolerar que hi hagi sectors de la població que visquin amb la por de ser agredits i atemorits per violents totalitaris"

  • El cap de l’Executiu reivindica “una policia integral que s’ocupi de la seguretat en tots els espais i àmbits, que tingui totes les competències i, per tant, tot els recursos”
  • Acompanyat del conseller d’Interior, el president ha fet una visita a les seus centrals de la Policia de la Generalitat i del cos de Bombers
  • Quim Torra es compromet amb els comanaments de Bombers a vetllar per augmentar el pressupost que ha de garantir la capacitat d’actuació del cos i la millora en la coordinació de les emergències a Catalunya
 
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia durant la seva visita a la seu central de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra que “no podem tolerar que hi hagi sectors de la població que visquin amb la por de ser agredits i atemorits per violents totalitaris”.
 
En el decurs de la seva intervenció davant els comandaments del Mossos i en relació als “brots de violència feixista” que el cap de l’Executiu ha subratllat que “es manifesten ara amb més desacomplexament”, ha demanat al cos que sigui “pioner en la desactivació de l’amenaça” i exerceixi com a “garant de les llibertats d’expressió, de manifestació, d’opinió, o de reunió”.
 
El president Torra, que prèviament ha visitat les instal·lacions del complex Egara acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, i del comissari en Cap de la Prefectura de Policia, Miquel Esquius,  ha aprofitat la seva intervenció per fer arribar al cos l’orgull i la confiança que la societat diposita en el cos,  gràcies a la feina “del dia a dia”. I, en aquest sentit, no s’ha estat de reconèixer la seva actuació en relació a l’atemptat gihadista a Barcelona, Cambrils i Alcanar i ha volgut posar en relleu  “la feina llarga i constant per si mai arribava el moment”.  “Una feina que mereix el reconeixement i l’admiració de molts països del nostre entorn i dels seus respectius responsable de seguretat”, ha recordat. Un fet que s’ha traduït en el sentiment especialment gran de “confiança” per part de la ciutadania i un “sentiment d’orgull”.
 
En la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha aprofitat per denunciar  que els Mossos han estat “objecte de pugna política” ja que, els ha dit, “alguns partits i governs us han volgut posar al focus mediàtic i convertir-vos en moneda de canvi, ase dels cops o arma llancívola”. Per això, els ha agraït en nom del Govern que hagin estat capaços de “mantenir el to i l’actitud davant d’una situació tan inestable i complexa”. “El vostre compromís és ferm i ha quedat demostrat aquests mesos tèrbols viscuts”, ha reblat.
 
En aquest mateix sentit, Torra també ha tingut paraules de reconeixement pel Major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’ex-director de la Policia, Pere Soler, i l’ex-secretari general d’Interior César Puig. “Són persones a qui hem d’estar agraïts i que passen un procés absolutament aberrant per culpa precisament de la judicialització política i aquesta obstinació de situar els Mossos a l’ull de l’huracà”, ha afegit. I ha assegurat que tindran tot el suport del seu Executiu.
 
En aquest context, el president també ha tingut present el conseller Joaquim Forn, que juntament amb vuit persones més, demòcrates i honorables són a la presó o a exili per deixar al poble decidir i ha recordat també que “fa massa mesos que estan empresonats o a l’exili injustament en un procés que la justícia europea ja ha posat de manifest que no té cap mena de fonament jurídic”.
 
El cap del Govern ha volgut felicitar el comissari Esquius pel seu nomenament i també pel de la nova organització del cos del Mossos d’Esquadra feta ahir mateix.  En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha demanat als comanaments dels  Mossos que el cos “acompanyi la societat, la serveixi i faci que se senti segura i tingui la confiança suficient per poder viure en pau i progrés” i que segueixi treballant  amb “professionalitat, lleialtat i mirada llarga”.
 
Pel president, la policia democràtica i moderna de Catalunya ha ser com són els Mossos, és a dir, “amb lleialtat al país, amb professionalitat, amb sentit d’estat i amb exigència democràtica”.  I per això ha reivindicat que sigui una “policia integral que s’ocupi de la seguretat en tots els espais i àmbits i que tingui totes les competències i, per tant, tot els recursos”, ha conclòs.
 
Per la seva banda, el conseller d’Interior li ha dit al president Torra que estava a “casa seva” i que tenia al davant “la policia de Catalunya, un cos de gairebé 17.000 agents que vetllen per la democràcia i la convivència a Catalunya”.
 
A  més dels comandaments de Mossos, a la reunió també hi han esta presents el secretari general del Departament d’Interior, Brauli Duart, i el director  general de la Policia, Andreu J. Martínez, entre altres autoritats. 
 
 
Compromís amb les reivindicacions del cos de Bombers de la Generalitat
 
Posteriorment, el cap de l’Executiu s’ha desplaçat fins a Cerdanyola del Vallès per visitar les instal·lacions de la seu central del cos de Bombers de la Generalitat. Allí, el president s’ha reunit amb comanaments del cos de Bombers, encapçalats pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis o Salvaments, Manel Pardo.
 
El cap del Govern ha recollit les peticions que li han traslladat des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per poder acomplir els objectius estratègics fixats en el projecte Bombers 2025, que passen per garantir la capacitat d’actuació del cos i la millora en la coordinació de les emergències a Catalunya. Aquest projecte és complementari al pla estratègic del cos per al període 2017-2022 .
 
Entre les reivindicacions figuren la incorporació de més personal, l’adequació de la flota de vehicles  i d’estructures de suport operatiu, així com de material i equipament necessaris, entre d’altres. Per això, el president s’ha compromès a vetllar per les seves necessitats. Entre d'altres, demanen fer efectiu l’augment d’un 10% en el pressupost anual actual per al 2019, que suposa una inversió inicial de 20 milions, i d’un 50% del pressupost anual actual fins al 2025.
 
La jornada del president ha començat aquest matí a l’Ajuntament de Sabadell, on ha fet una visita institucional. A la seva arribada, el president Torra ha estat rebut per l’alcalde, Maties Serracant, amb qui ha mantingut una reunió de treball. A  la Sala de Plens, el cap de l’Executiu s’ha trobat amb el consistori i ha signat el Llibre d’Honor.Cercador

Cercador

Destaquem