Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Consell de Relacions Laborals aprova el calendari de festes laborals per a l'any 2019

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit el primer ple de l’any del Consell de Relacions Laborals, integrat per l’Administració i els agents socials i econòmics més representatius.

Es presenten les línies de l’àmbit de treball del Pla de Govern, tot i estar pendents d’aprovació, i les línies generals de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), pendents de ser signades, que seran els dos documents principals que marcaran la política del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit el primer ple del Consell de Relacions Laborals (CRL) d’aquest any, que ha aprovat el calendari de festes laborals per a l’any 2019

Els integrants del Consell (el govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya) han donat el seu vist-i-plau al calendari de festes laborals per a l’any vinent a tot el país.

1 de gener (Cap d’any)
19 d’abril (Divendres Sant)
1 de maig (Dia del Treball)
15 d'agost (l'Assumpció)
12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)
1 de novembre (Tots Sants)
6 de desembre (Dia de la Constitució)
25 de desembre (Nadal)
22 d’abril (dilluns de Pasqua Florida)
24 de juny (Sant Joan)
11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
26 de desembre (Sant Esteve)

A les dates indicades en aquest calendari, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables.   

Pla de Govern i l’AIC, els dos documents que marcaran la política del Consell de Relacions laborals de Catalunya

Es presenten les línies de l’àmbit de treball del Pla de Govern (tot i estar encara pendent d’aprovació), on el Departament posa èmfasi en l’aplicació de la Reforma Horària al món del Treball, la lluita contra les bretxes de gènere, especialment al món del treball i el foment de la Formació Professional per garantir l’ocupabilitat de totes les persones que vulguin treballar.

Destaquem també que es presenta les línies generals de l’Acord Interprofessional de Catalunya que, tot i estar pendent de ser signat, serà un dels dos documents principals que marcaran la política del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.


El Consell de Relacions Laborals

Integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball, Pimec i Fepime) més representatives de Catalunya, el Consell de Relacions Laborals és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies constituït com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals del país.


Cercador

Cercador

Destaquem