Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra al cos consular: "L'exercici de la democràcia està amenaçat i és una vergonya pels catalans, pels espanyols i per a qualsevol demòcrata del món"

El president de la Generalitat ha rebut avui el cos consular acreditat a Barcelona

El president Torra i el conseller Maragall han ofert una recepció al cos consular acreditat a Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest vespre que “l’exercici de la democràcia” al  nostre país “està amenaçat” i ha afegit que “és una vergonya pels catalans, pels espanyols i per a qualsevol demòcrata del món”. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant una recepció al cos consular acreditat a Barcelona, on ha estat acompanyat del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.
 
Durant la seva intervenció, el president Torra ha exigit l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i que es respectin els resultats electorals i ha recordat que “el govern espanyol va fer un ús fraudulent d’un article de la constitució per expulsar un govern legítim i democràtic”. En paraules del president, estem davant “d’un fet d’extrema gravetat que no s’hauria de poder produir a Europa ni a enlloc”. En aquest sentit, el conseller Maragall ha tingut paraules de record pel conseller Romeva: “No vull deixar l’oportunitat d’agrair-li la feina feta i de recordar la injustícia i la desproporció de la situació en què es troba, juntament amb altres líders polítics catalans”.
 
Davant dels representants del cos consular presents al Palau de la Generalitat, el president Torra ha recordat que el moviment sobiranista ha estat liderat sempre per la societat civil i que es tracta d’un moviment “estrictament cívic, pacífic i democràtic”.
El cap de l’executiu ha estès la mà al cos consular “per prestar-los tota l’ajuda que puguin necessitar per desenvolupar la seva tasca en les millors condicions”. Per la seva banda, el conseller Maragall ha fet una crida al cos diplomàtic a “fer d’altaveu dels seus països a casa nostra i, alhora, traslladar-hi una imatge real i informada de la nostra realitat”.
 
El president de la Generalitat ofereix anualment una recepció al cos consular acreditat a Barcelona que se celebra a principis d’any. Aquest any aquesta trobada s’ha hagut de posposar a causa de l’aplicació de l’article 155 per part del Govern espanyol. A l’inici de la recepció el conseller Maragall ha donat la benvinguda al assistents. Després hi ha hagut un parlament a càrrec del degà del Cos Consular i cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen. El president Torra s’ha encarregat de cloure els parlaments.Cercador

Cercador

Destaquem