Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra expressa "tot el suport a la comunitat educativa" davant "les amenaces" al model d'escola catalana

El conseller Bargalló ha explicat que el Departament treballarà amb l'objectiu de "buscar l'èxit educatiu, la millora metodològica"

  • Davant del ple del Consell Escolar de Catalunya, el cap de l’Executiu ha reivindicat “els principis de l’escola crítica dels pedagogs que van començar a repensar l’escola catalana i que han d’inspirar l’escola de la República catalana”
 
El president al ple del Consell Escolar de CAtalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquesta tarda en nom del Govern “el suport a tota la comunitat educativa catalana” davant les “amenaces” dels últims temps, i especialment durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. “Pensàvem que en ple segle XXI no podríem perdre uns mínims estàndards democràtics, però hem vist com s’atemptava contra la dignitat de les persones, contra la llibertat d’expressió i especialment contra la llibertat de càtedra en escoles i instituts”, ha lamentat. El president ha encapçalat aquesta tarda la reunió del ple del Consell Escolar de Catalunya, que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, en el qual també han participat el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la presidenta de l’organisme, Anna Simó.
 
Durant la seva intervenció davant del ple, el cap del Govern ha fet seves les paraules de Salvador Espriu, que l’any 81 ja afirmava en la seva Carta als mestres que “la nostra llengua i la nostra cultura...han viscut sempre injustament, incomodíssimament i estupidíssimament amenaçades, des de fora i des de dintre, pels estranys a la nostra identitat”.
 
El cap de l’Executiu ha reivindicat el projecte de la nova escola catalana, un model “amb ambició nacional que somniava en un país lliure, de ciutadans crítics i radicalment democràtics”. “Ens hem de fer nostres els principis de l’escola crítica lliure d’aquells pedagogs que van començar a repensar l’escola catalana, perquè són els principis que han d’inspirar una escola democràtica, l’escola de la República catalana”, ha reblat.
 
En la mateixa línia el conseller Bargalló ha afirmat que el compromís del Govern és treballar per enfortir encara més l’escola catalana, que “ha patit molt”, però que “continua forta”. Segons ha explicat el titular d’Ensenyament davant del ple, els objectius per a la propera legislatura que passen per “buscar l'èxit educatiu, la millora metodològica, un sistema educatiu inclusiu i proposar un projecte educatiu de país”. I en aquest sentit ha fet una crida a treballar conjuntament amb tota la comunitat educativa a través del Consell Escolar.
 
El Consell Escolar de Catalunya és l’organisme superior de consulta i participació dels sectors afectats en la programació general de l'ensenyament no universitari dins l'àmbit de l'Administració de la Generalitat.Cercador

Cercador

Destaquem