Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Juli Fernández ha pres possessió aquest matí del càrrec de delegat del Govern a Barcelona

La presa de possessió ha estat conjuntament amb els altres set delegats i delegades  territorials del país, en un acte presidit pel president Quim Torra i el conseller de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
El nou delegat, Juli Fernàndez, és el segon per l'esquerra

El delegat del Penedès, i primer delegat d’aquesta nova vegueria, Pere Regull, ha pres la paraula en nom de les vuit delegacions per assenyalar que estructuren el país alhora que contribueixen a  la seva descentralització, ja que “són el govern al territori alhora que el territori al govern”.
 
El conseller Pere Aragonès ha posat en relleu el paper dels delegats com a representants del poder democràtic del país al territori.
 
L’acte ha estat clos pel president Quim Torra que ha destacat el paper de les delegacions com a cara visible del Govern, la porta oberta al territori i el govern de proximitat, perquè “tot el país forma part del país”.
 
Juli Fernàndez i Olivares (Sabadell, 1977) ha estat nomenat delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, per Acord de Govern de 17 de juliol. Aquesta Delegació té competències en els 127 municipis que conformen les comarques immediates a Barcelona: Barcelonès, Baix Llobregat; Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme.
 
El nou delegat a Barcelona, Juli Fernàndez, és llicenciat en Farmàcia (UB) i màster en màrqueting farmacèutic (EADA). Exerceix en aquest sector professional i, alternativament, en política, vinculat a ERC. President local d’aquesta formació, va formar part de diferents executius del consistori sabadellenc fins esdevenir alcalde, del 13 de juny de 2015 fins al 20 de juliol de 2017. A hores d’ara és segon tinent d’alcalde i responsable d l’Àrea de Cohesió Territorial, càrrec que compatibilitzarà amb la nova responsabilitat de delegat del Govern. A la Generalitat havia estat director general de l’Agència Catalana de la Joventut (2008 -2011) i de Turisme Juvenil de Catalunya (2007-2008).
 
El mateix Acord de Govern inclou les altres set persones responsables de la resta de delegacions territorials. El nou Govern restablert ha hagut de fer tots aquests nomenaments perquè després del referèndum de l’1 d’octubre i arran de la intervenció de la Generalitat per part l’Estat espanyol, mitjançant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, havien cessat tots els càrrecs de delegació territorial del Govern de la Generalitat.
 
Ara, vuit delegacions en comptes de set
 
Una de les primeres decisions d’aquest Govern ha estat aprovar la creació de la nova delegació territorial del Penedès. La vegueria Penedès estava esperant la constitució del nou Govern perquè es fes efectiu el desplegament del conjunt de vegueries que estructuren el país i la descentralització de les diferents conselleries del Govern a les quatre capitals comarcals del seu territori: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, El Vendrell i Igualada.
 
Com a conseqüència, les comarques de Garraf i l’Alt Penedès, que fins ara eren competència de la Delegació de Barcelona, han passat a formar part de la nova delegació Penedès, que inclou també el Baix Penedès (abans de la Delegació de Tarragona) i la major part de l’Anoia (abans de la Delegació de la Catalunya Central), a excepció dels vuit municipis de la part alta de l’Anoia , que romanen inclosos a la vegueria de la Catalunya Central:  Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.


Cercador

Cercador

Destaquem