Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "El país que volem construir vol ser tot el contrari d'aquest model d'estat que encara hem de combatre"

  • El cap de l’executiu i el vicepresident presideixen la presa de possessió dels nous delegats del Govern
  • President Torra: “Volem ser un govern de proximitat i disposar dels recursos i la capacitat legislativa plena en el marc d’una República Catalana, l’únic marc que ens ho pot garantir realment”
  • Vicepresident Aragonès: "Avui és un dia important perquè posem en marxa la representació del govern de Catalunya a tots els territoris del nostre país"
El president Torrra, el vicepresident, els secretari de Govern i els delegats territorials

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, han presidit aquest matí la presa de possessió dels nous delegats territorials del Govern. El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció per fer una crida als nous delegats a “tenir la porta sempre oberta i escoltar tothom”. En aquest sentit, el president Torra ha contraposat l’estructura administrativa catalana amb l’estructura administrativa espanyola. “El país que volem construir vol ser tot el contrari d’aquest model d’estat que encara hem de combatre”, ha afirmat; i ha afegit que “volem unes institucions que estiguin al servei dels ciutadans i no uns ciutadans al servei de les institucions”. “Aquesta és la gran diferència entre el nostre model republicà i el que actualment i des de fa segles imposa el Regne d’Espanya”, ha sentenciat.
 
 
El president Torra ha recordat que “Catalunya tenia un govern legítim, democràtic, escollit pels ciutadans i al servei d’un mandat ciutadà. I fou arrabassat per un govern i tot un estat que viuen completament allunyats de la realitat i els anhels del nostre país”. Per aquest motiu s’ha fixat com a objectiu “disposar dels recursos i la capacitat legislativa plena en el marc d’una República Catalana, l’únic marc que ens ho pot garantir realment”.
 
Per la seva banda, el vicepresident Aragonès ha precisat que amb la presa de possessió dels delegats "completem el desplegament del govern al territori i posem en marxa la representació del Govern de Catalunya a tots els territoris del nostre país". Durant la seva intervenció, Aragonès ha assegurat que "els delegats del govern són l'expressió del poder democràtic de la societat catalana i de l'autogovern", els ha agraït la seva disponibilitat i els ha encoratjat a dur a terme la seva funció d'acompanyament a la tasca que fa el govern als pobles i ciutats de Catalunya.
 
Els nous delegats territorials del Govern que han pres possessió avui són Juli Fernàndez (Barcelona), Pere Vila (Girona), Alba Camps (Catalunya Central), Pere Regull (Penedès), Ramon Farré (Lleida), Òscar Peris (Tarragona), Xavier Pallarés (Terres de l’Ebre) i Rosa Amorós (Alt Pirineu i Aran). El president Torra ha subratllat durant la seva intervenció que “amb el nomenament del delegat territorial del govern al Penedès donem compliment a l’organització territorial de Catalunya, la que ens és pròpia, la de les vuit vegueries, feta ja amb mentalitat republicana”. Segons el vicepresident, d'aquesta manera, es tanca "el fil històric de l'autogovern", ja que "s'acosta molt al mapa que va publicar la Generalitat republicana l'any 1936, que organitzava les comarques en regions, pensant en les necessitats del país", ha conclòs.
 
“Un dels episodis més aberrants de la nostra història”
Després de la decisió del jutge Llarena de retirar les euroordres sobre Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Lluís Puig, Antoni Comín i Marta Rovira, el president Torra ha constat que “el castell de cartes que han estat construint ha caigut i ja no en queda res” perquè “els que han estat tractats per les justícies europees són en llibertat” i “els que han estat processats per la justícia espanyola són tancats a la presó”. En paraules del cap de l’executiu estem davant “del que serà un dels episodis més aberrants i escandalosos de la història del nostre país”. Per aquest motiu, ha exigit de nou  “la posada en llibertat immediata de tots els presos polítics. Ni un minut més a les presons”.Cercador

Cercador

Destaquem