Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "Cal unitat entre societat civil i institucions per afrontar els grans reptes nacionals i col·lectius de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha agraït “el compromís” de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya “davant la vulneració de drets polítics, de principis democràtics i de drets civils” que pateix el país
  • En l’acte de commemoració del 15è aniversari de la Taula, el president ha destacat el “compromís social” de Catalunya, amb “un tercer sector potent, actiu, innovador, professionalitzat i rigorós
El president Torra durant la seva intervenció a la commemoració del 15è aniversari de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquesta tarda a reforçar “la unitat” entre societat civil i les institucions per afrontar “els moments decisius de grans reptes nacionals i col·lectius” que viu Catalunya. Moments, ha dit, “de gran complexitat amb greus desigualtats socials, vulneració de drets civils i socials i de drets humans per part de l’estat espanyol, que ha laminat la democràcia i el poc autogovern que tenia el nostre país”. En la commemoració del 15è aniversari de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, Quim Torra ha afirmat que “tan sols amb el treball i la col·laboració entre les institucions i la societat civil podrem encarar amb possibilitats d’èxit els moments adversos, tant a nivell socioeconòmic com polític”. “Només si compartim objectius i estratègies podrem fer una societat millor”, ha insistit.
 
Pel president Torra, “la determinació i la implicació de la societat civil en els afers col·lectius ha permès superar les dificultats econòmiques, socials, polítiques” que ha viscut el país al llarg dels últims anys. I ha fet aflorar, segons ha explicat, “el millor que tenim com a societat, els valors democràtics, de solidaritat, de justícia social, d’equitat, de coresponsabilitat i de reivindicació ferma i cívica”. En paraules del president Torra, “hem hagut de compensar amb emprenedoria social les mancances del poder polític”, com ha passat, per exemple, amb “la constant vulneració de l’estat espanyol” en relació amb el 0,7% de l’IRPF destinat a finals socials o amb un “amb un esforç fiscal que no es retorna de forma suficient i justa en el suport als projectes socials que plantegen les nostres entitats”. Per això, ha dit el cap de l'executiu, “hem de continuar treballant conjuntament”, perquè així “assolim millors resultats i aconseguim una societat menys desiguals i més justa”.
 
 
El president de la Generalitat ha destacat la potència del tercer sector social a Catalunya, “un país de compromís social” que destina gairebé 3.000 milions d’euros a atendre les persones més vulnerables. “Tenim un tercer sector potent, actiu, innovador, professionalitzat i rigorós”, ha dit. I ha deixat clar que “ens tindreu al vostre costat”.
 
 
“Nova victòria judicial i política del Govern a l’exili”

En la seva intervenció el president també s’ha referit a “la nova victòria judicial i política del president Carles Puigdemont i la resta d’exiliats”, que ha demostrat “el relat fictici de la rebel·lió no s’aguanta per enlloc”“La justícia europea l’ha deixat completament desmuntat”, ha afirmat. I ha agraït “el compromís” de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social “en els difícils moments que estem vivint, davant la vulneració dels principis democràtics i dels drets civils i polítics al nostre país, davant de la intervenció de les institucions catalanes per part del govern espanyol i davant de l’empresonament i l’exili dels representants polítics”.
 
Per part del Govern també han assistit a l’acte la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.Cercador

Cercador

Destaquem