Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Secretaria General de l'Esport reforça la seva aposta perquè Catalunya segueixi acollint competicions internacionals d'esports d'hivern

L'objectiu principal és la possible organització d'uns Jocs Olímpics hivernals al país

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Òscar Cruz,  han encapçalat una delegació catalana a la reunió que han mantingut a la seu de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) per elaborar un calendari de competicions internacionals a nivell del conjunt de l’Estat. El màxim mandatari de l’esport català ha expressat la seva voluntat que Catalunya segueixi acollint competicions internacionals d’esports d’hivern
Foto: RFEDI

Aquesta reunió, en què han participat federacions territorials, estacions d’esquí, responsables d’esports territorials i el Consejo Superior de Deportes (CSD), s’ha portat a terme amb l’objectiu d’articular un calendari de competicions internacionals que reforci els esports de neu en el seu conjunt. En aquest marc, Òscar Cruz ha refermat l’aposta de la FCEH i de les estacions d’esquí catalanes per acollir aquest tipus de competicions d’acord amb la trajectòria històrica d’aquestes. Un recorregut que els ha donat prestigi i experiència -ja siguin les d’administració pública o les de gerència privada- i capacitat i voluntat per acollir noves competicions a partir de la temporada vinent, tal i com s’ha decidit conjuntament entre els principals agents del sector català. Aquest fet, significarà que una temporada més la Copa del Món de border cross se celebri en una estació catalana, que en aquest cas serà la de Baqueira-Beret que rellevarà a La Molina.
 
Gerard Figueras, ha agraït a la RFEDI aquesta invitació, ha felicitat a l’aranès May Peus per la seva reelecció al capdavant de la federació estatal i ha refermat el compromís del Govern de Catalunya a través de la Secretaria General de l’Esport (SGE) per seguir treballant conjuntament. Figueras també ha exposat el compromís de la SGE de continuar oferint suport econòmic perquè les estacions catalanes puguin acollir proves internacionals atorgades per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) tal com ha passat en les darreres temporades i d’acord amb allò que estableix el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya.
 
El secretari general de l’Esport, també ha explicat a la resta d’assistents a la trobada dels avenços de la pre-candidatura Pirineus – Barcelona 2026 /2030 per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya, i ha destacat la importància d’acollir proves internacionals com a competicions prèvies a aquesta possible organització d’uns jocs que “han de ser vistos com una oportunitat pel conjunt del sector de la neu a tot l’Estat i un pretext per potenciar la pràctica dels esports d’hivern des de la base a partir de la feina feta  per clubs, federacions i estacions d’esquí amb el suport de les administracions”. En la reunió, també hi han participat el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; la directora general de la FCEH, Mònica Bosch, i el representant de Ferrocarrils de la Generalitat com a ens titular de les estacions d’esquí públiques catalanes, Lluís Breitfuss, entre d’altres. 


Cercador

Cercador

Destaquem