Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Homrani: 'La lluita contra la pobresa infantil passa per un mercat laboral just i accessible per a tothom'

El conseller considera essencial el programa d'atenció del SOC per a dones víctimes de violència masclista

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha referit al programa d’atenció del SOC per a dones víctimes de violència masclista com a eina per atendre i apoderar famílies monomarentals en situació de vulnerabilitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha exposat al Ple del Parlament les principals línies d’actuació del Departament per a lluitar contra la pobresa infantil. El conseller ha advertit que “la pobresa afecta al desenvolupament, a la salut i a l’aprenentatge de nens i nenes i els retalla oportunitats. Per això, no podem permetre que al nostre país un de cada quatre infants pateixi aquesta situació”. En aquest sentit, El Homrani ha destacat que “cal seguir treballant perquè les polítiques adreçades a infants i adolescents assoleixin nivells europeus, mesures efectives que garanteixin els drets de tots els infants i que els situïn al centre”.
 
En el decurs de la seva intervenció al Ple, el conseller ha remarcat que “el Govern fa un triple abordatge en la lluita contra la pobresa infantil: des de la prevenció, l’apoderament de les famílies i amb polítiques de suport i emergència” i ha afegit que “ho fem en un context complex en què van sorgint nous reptes que tensionen els serveis socials com l’arribada massiva de joves migrats sense referents familiars, la pobresa habitacional o energètica”.
 
El conseller ha vinculat les taxes de risc de pobresa amb la caiguda de la qualitat del mercat de treball. “Sous més baixos, atur de llarga durada, parcialitat involuntària... són llasts que ofeguen moltes famílies catalanes i, per tant, els seus fills i filles. Per això és clau millorar l’accés al treball, en especial de les famílies amb infants i adolescents a càrrec”. En aquest sentit, El Homrani ha recordat que 4 de cada 10 euros que inverteix el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) es destinen a programes per col·lectius en situació de vulnerabilitat.
 
“Fem una aposta per prioritzar una atenció de qualitat a aquells qui més ho necessiten”, ha reblat el conseller, que s’ha referit a la formació que s’està fent al personal del SOC perquè cada oficina disposi d’una persona referent en inserció laboral de dones víctima de violència masclista. “Aquest és només un exemple del compromís del Govern per apoderar i acompanyar les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles”, ha assegurat El Homrani. “Professionals amb formació específica oferiran orientació i suport en matèria d’ocupació de forma personalitzada, especialitzada i adaptada a les necessitats i situacions personals d’aquestes dones”, ha explicat el conseller, “un programa que actua sobre la forma de família més vulnerable, la que forma una dona que ha de sortir de casa, molts cops amb els seus fills”.
 
Per acabar, El Homrani ha recordat també que “des de fa uns mesos a Catalunya disposem d’un nou instrument per apoderar les famílies com és la Renda Garantida de Ciutadania, que a dia d’avui beneficia més de 26.000 infants i adolescents. És una eina clau de suport a les famílies en tant que vetlla per inserir laboralment els seus membres adults”.


Cercador

Cercador

Destaquem