Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "La suspensió del TC és una mala notícia, mentre continuïn les amenaces no puc estar satisfet"

El cap del Govern s'ha reunit, al Palau, amb el president de Flandes

Els presidents Torra i Bourgeois

 
 
 
·        El cap del Govern es reuneix, al Palau, amb el president de Flandes, qui mostra la seva preocupació perquè  hi hagi “gent a la presó per fer política i aplicar lleis aprovades democràticament”
 
·        Quim Torra agraeix “l’escalf i la solidaritat” del Govern, del Parlament i del poble flamenc que “de manera immediata” va denunciar “la violència desproporcionada” durant l’1-O
 
·        El president denuncia que “el feixisme no pot corre impune pels carrers”
 
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat aquesta tarda de “mala notícia” la suspensió que ha decretat el Tribunal Constitucional (TC) de la moció del Parlament que reafirma els objectius polítics de la resolució del 9N.  El cap de l’Executiu ha assegurat que “no podem valorar com una cosa positiva” que el TC no hagi fet cap advertiment penal, perquè “seria com valorar que s’hagin acostat els presos. Només faltaria”, ha ressaltat. I ha afegit “el que valoraria positivament és que es desestimés el recurs. Però mentre estiguem amb amenaces al TC, no puc estar satisfet”.
 
Tot i això, el president creu que “ara, el que hem de veure, perquè ens hem donat una oportunitat al diàleg, és si efectivament allò que en diem l’Estat ens ofereix aquesta possibilitat d’entrar en un nou escenari o estem igual que quan governava el PP. Anirem prenent nota del que va passant”, ha dit. 
 
Quim Torra ha fet aquestes declaracions en el decurs de la roda de premsa que ha fet conjuntament amb el president de Flandes, Geert Bourgeois, que és de visita oficial a Catalunya. La compareixença informativa s’ha celebrat a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, després de la reunió que ambdós presidents han mantingut al despatx oficial del cap del Govern català.
 
Escalf i solidaritat del poble flamenc
 
El president Torra ha iniciat la compareixença informativa remarcant “l’aliança” que el poble català manté amb el flamenc des de fa anys i que ha assegurat vol reforçar. “Estem disposats a treballar dur amb els nous acords que volem establir”, ha dit.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que ambdós presidents han fet un repàs de la situació política a Catalunya i ha recordat com “de manera molt immediata, el primers dies d’octubre, es va aprovar al Parlament de Flandes una resolució unànime condemnant la violència desproporcionada que van exercir les autoritats espanyoles durant el referèndum”. Per això, ha agraït “l’escalf i la solidaritat que en tot moment ha donat el poble flamenc als nostres exiliats”, i ha destacat que “ens hem sentit molt acompanyats durant tots aquests mesos”.
 
El president Bourgeois ha volgut també, per la seva banda, mostrar el seu suport al Govern i la societat catalana, i ha afirmat que “no és normal que hi hagi gent a la presó per fer política i aplicar lleis aprovades democràticament al Parlament”. Tot i assegurar que respecta la independència judicial espanyola, el ministre-president no creu que cap dels presos polítics “hagi comès cap acte violent o hagi cridat a la violència, sinó al contrari”. I en aquest sentit, ha dit sentir-se “molt preocupat” per la situació dels exiliats i dels presos polítics.
 
 
“El feixisme no pot corre impune pels carrers de Catalunya”
 
Preguntat pels periodistes sobre l’agressió feixista que va patir ahir el fotògraf Jordi Borràs, el president Torra l’ha condemnat “enèrgicament”. I ha denunciat que “no pot passar que el feixisme corri impune pels carrers de Catalunya o que veiem manifestacions de feixistes pel Valle de los Caídos i que aquí no passi res”.  Segons el cap del Govern, “Europa no entén res del que està passant amb aquest revival franquista a l’Estat espanyol”.  Per això, el president ha proposat que  “se’n parli demà al Parlament sobre aquest tema de les agressions impunes que passen als nostres carrers”.
 
El president Torra ha rebut el president Bourgeois aquesta tarda a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat; després, al Pati dels Tarongers, han escoltat l’himne nacional de Flandes “De Vlaamse Leeuw”, interpretat per la carillonista del Palau, Anna Ma. Reverté.
 
Geert Bourgeois és president des de juliol de 2014 i exerceix també la cartera de ministre de Política Exterior i Patrimoni Cultural.
 
L’última reunió entre els presidents de Catalunya i Flandes va ser l’abril de 2016, amb motiu del viatge oficial del president Carles Puigdemont a Brussel·les.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem