Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Alerta pla INUNCAT de Protecció Civil de la Generalitat: incidències derivades de les pluges fins les 11h

 

  • El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 11h un total de 215 trucades procedents que han generat 154 expedients
  • La major part d’incidències s’han registrat al Barcelonès, a Barcelona i Badalona, però també a la comarca del Bages-
  • Les pluges han provocat l’increment de les rieres al Maresme on cal precaució a l’entorn dels cursos fluvials. També en la resta de zones on la pluja ha estat intensa.
  • En aquests moments i fins al migdia, les tempestes afecten les comarques de Girona i a les comarques de la Catalunya Central, en especial al Bages, Moianès i Osona
  • A partir del migdia es preveu que l’episodi de pluges vagi a la baixa, tot i que els xàfecs encara poden anar acompanyats de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 11h un total de 215 trucades per 154 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d’aquestes trucades s’han fet des del Barcelonès (138), Bages (28), Osona (16) i Vallès Occidental (14). Per municipis, les trucades s’han realitzat majoritàriament des de Barcelona (82), Badalona (44) i Bages (12). Els avisos s’han realitzat principalment per inundacions, obstacles a la calçada,  incidències de trànsit per climatologia i filtracions.
 
Derivat d’aquestes trucades al telèfon d’emergències, des de les 8h fins a les 11h d’aquest matí, els Bombers de la Generalitat han rebut 52 avisos de serveis relacionats amb la pluja, en la majoria de casos inundacions de baixos i soterranis. Per zones, la Regió d’Emergències amb més avisos ha estat la Metropolitana Nord, amb 45 avisos, 16 dels quals provenien de Badalona.
 
Els Bombers de Barcelona han una fet una quarantena de sortides per incidències relacionades amb la pluja des de les 9 hores.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha informat del possible creixement del cabals dels rius i rieres que es troben a la zona del Maresme.
L’Ajuntament de Barcelona manté activat en alerta el Pla d’Actuació Municipal PAM per inundacions i l’empresa gestora BCASA ha activat la fase d'alerta del pla d'emergència del Parc Fluvial del Besòs que roman tancat en previsió de la possible inundació del canal central.
 
L’Ajuntament de Barcelona ha informat que en aquests moments les entrades 2 i 3 de la B-20 estan tallades i que hi ha 3 carrils tallats per acumulació d’aigua a la sortida 3 en sentit Llobregat. Els Bombers de Barcelona hi estan treballant.
 
L’aeroport de Barcelona ha informat que no s’han produït incidències destacables a causa de les pluges però sí algun ajustament puntual en la ruta i l’horari dels vols.
Durant el matí, el servei de metro de la Línia 3 ha funcionat parcialment per entrada d’aigua entre les estacions de Canyelles i Valldaura, i hores d’ara el servei està normalitzat.
Des del CECAT de Protecció Civil, també s’ha fet seguiment de les afectacions a diversos centres públics, com biblioteques o centres educatius, per comprovar que no es produïa cap afectació greu.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s’han produït els següents registres de pluges aquest matí (l/m2 en 30’):
 
•           Badalona més de 40
•           Barcelona 34,3
•           Castellbisbal 31,4
•           Cardona 20,8
•           Portbou 28
•           Fogars de la Selva 25,8
•           Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura 21,4
                                                                        
En les properes hores i fins al migdia pot continuar plovent amb intensitat a les comarques de Girona, tant de l’interior com del litoral, i a les comarques de la Catalunya Central, en especial al Bages, Moianès i Osona.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua, ni per guals, ni per passos soterranis ni per ponts si l’aigua està molt a prop de la carretera. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.


Cercador

Cercador

Destaquem