Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana a tot Catalunya una campanya preventiva de control de conductes de risc adreçada als motoristes

Aquest continua sent un dels col·lectius en què augmenta la sinistralitat

  • En el que portem de 2018, 24 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 146 han patit ferides de gravetat.

Des d’avui, dilluns 16, fins al diumenge 22 de juliol, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de control de conductes de risc adreçada a motoristes.

 
La campanya de motoristes pretén augmentar la seguretat en els seus desplaçaments i la percepció del risc entre aquest col·lectiu. Per aquest motiu, es posarà èmfasi en l’ús del casc homologat com a element de seguretat passiva per part de motoristes i acompanyants, així com en aquelles conductes de risc que posin en perill la seguretat viària –excés de velocitat, conduir sota els efectes de l’alcohol o altres drogues, distraccions i altres conductes antireglamentàries.
 
El context en el que es realitza aquesta campanya és de repunt de les víctimes mortals, incloses les d’aquest col·lectiu més vulnerable. Aquest any 2018, fins a data d’avui, hi ha hagut 24 motoristes morts i en el mateix període de l’any anterior van morir 23 persones.
 
Des del Departament d’Interior i l’SCT es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.
 
Al llarg de la setmana s’informarà d’aquesta campanya preventiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge CONTROLS POLICIALS MOTOS.
 
La campanya de control adreçada a motoristes que començarà demà és la novena campanya preventiva i integral d’aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia,  camions i furgonetes, distraccions, transport escolar i de viatgers, vianants, velocitat i ciclistes. En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat.
 
Pel que fa a les campanyes centrades en els motoristes, enguany, s’han realitzat dues: la d’aquesta setmana, del 16 al 22 de juliol, i una altra que es va fer al maig, del 21 al 27, en la qual es van tramitar 241 denúncies de conductors o passatgers de motocicletes o ciclomotors.
 
L’any 2017 es van realitzar dues campanyes de prevenció adreçades als motoristes i es van imposar un total de 458 denúncies.
 
Convé destacar que l’SCT ha endegat recentment la campanya #km0rutacapalcanvi, precisament  amb l’objectiu de millorar la seguretat viària dels usuaris de motocicleta.


Cercador

Cercador

Destaquem