Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "Un país que no vetlli per la gent que més ho necessita no seria el país que somniem i la república que volem"

El president ha inaugurat el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras per a infants de fins a sis anys amb algun trastorn o risc de retard

El president Torra durant la inauguració (Fotografia: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui des de Vic que “un país que no vetlli per la gent que més ho necessita no seria el país que somniem i la república  que volem”.
 
Durant l’acte d’inauguració del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras per a infants de fins a sis anys amb algun trastorn o risc de retard en alguna àrea de desenvolupament, el cap de l’Executiu ha dit que volia estar al costat de la gent que és capaç de tirar endavant” amb totes les dificultats que suposa enfrontar-se familiarment i personalment amb el fet de tenir un fill amb discapacitats. I ha assegurat que “les discapacitats s’han de transformar en capacitats”.

Acompanyat de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; del president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, i del president del Consell comarcal d’Osona, Joan Roca,  el president ha visitat les noves instal·lacions d’aquest centre que està gestionat per la Fundació Sant Tomàs i és un servei concertat de la xarxa pública d’atenció, integrat al Sistema Català de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya. Trias Tras compta amb un equip interdisciplinari que permet atendre qualsevol tipus de trastorn i qualsevol àrea de desenvolupament, mentre aconsegueix un abordatge global de les necessitats de l’infant i de les famílies.
 
Durant la seva intervenció, Torra també s’ha compromès “personalment” a convocar el Consell per la Discapacitat de Catalunya, el CODISCAT, i els “comitès que calgui per tirar endavant”, perquè ha assegurat que  “no hi ha res més important que les persones”.
 
Tris Tras, que va néixer l’any 1980, va ser un dels cinc primers Centres Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç que es va engegar a Catalunya i durant l’any passat va atendre més prop de 900 nens i nenes a Vic, 300 a Manlleu i més de 150 a Centelles. Per la seva banda, la Fundació Sant Tomàs és una entitat que fa més de 50 anys que treballa per les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament.
 
La presó dels presos polítics és una indignitat per tot nosaltres

En el decurs de la seva intervenció el president de la Generalitat ha tingut un record per la consellera Dolors Bassa, de qui ha dit “tant va fer perquè els problemes socials tinguessin solució”. “Una dona valenta i lluitadora que ara és a la presó de la manera més injusta, més indecent i més abominable possible”, ha afegit.
El cap de l’Executiu ha recordat que des d’ahir “el president Puigdemont és un home lliure, en un país lliure, per seguir treballant en llibertat per la República”, com també ho estan els conseller que es troben a Brussel·les, Escòcia i a Suïssa.  I ha tornat a “exigir” la llibertat dels consellers, el Jordis i la presidenta Forcadell , perquè, ha subratllat, “cada dia i cada minut que passen a la presó és una indignitat per tots nosaltres”.Cercador

Cercador

Destaquem