Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat assisteix a la cimera de l'ONU sobre el desplegament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Un dels Objectius de Desenvolupament a explorar serà el de construir ciutats inclusives, segures i sostenibles, que el Govern català ja impulsa amb l'Agenda Urbana de Catalunya

·         El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, serà present, del 15 al 17 de juliol, al Fòrum Polític d’Alt Nivell que Nacions Unides organitza per analitzar els avenços mundials en el desplegament d’aquestes fites
 

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, assistirà, entre els propers dies 15 i 17 de juliol, al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible que l’ONU organitza a Nova York (Estats Units). Aquesta cimera servirà per analitzar el procés d’assoliment mundial d’alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que es van incloure en l’Agenda 2030.
 
Un dels objectius en què se centrarà el debat, el número 11, serà el de construir ciutats inclusives, segures i sostenibles. Aquesta és una fita tan rellevant que centenars de països del món reunits a Quito el 2016 van consensuar tot un seguit de criteris per aconseguir-ho, que es van plasmar en la Nova Agenda Urbana (NAU).
 
El Govern català es va comprometre des del primer moment a aplicar els principis d’aquesta NAU, transposats i adaptats a les particularitats del país mitjançant l’Agenda Urbana de Catalunya, que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat. L’Agenda catalana anirà una mica més enllà de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 11, i es desplegarà en eixos de treball com hàbitats urbans saludables, benestar, qualitat urbana, prosperitat, dimensió territorial i bon govern.

Un procés en marxa

El Departament té enllestit un primer document d’Agenda Urbana de Catalunya, que es concep com un esborrany que se sotmetrà al debat d’entitats municipalistes, agents socials i econòmics, món acadèmic i totes les administracions implicades en el seu desplegament. El debat començarà amb la constitució, el proper mes de novembre, de l’Assemblea Urbana de Catalunya, que agruparà tots aquests actors.
 
La rellevància de l’Agenda ve donada pel fet que serà un instrument de concertació del qual es derivaran polítiques concretes, amb el finançament públic necessari, que es guiarà pels principis marcats per l’ONU. És per això que la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori assistirà els propers dies a aquest fòrum internacional on representants d’una cinquantena de països i més de 200 governs locals i regionals exposaran els seus propis processos de compliment amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
 
Un debat global

Així, Serra assistirà diumenge, 15 de juliol, a la jornada preparatòria que organitza la Global Task Force i també a una sessió especial posterior sobre l’habitatge entès como un dret humà.
 
Dilluns, 16 de juliol, prendrà part en el Fòrum de Governs Locals i Regionals on, entre d’altres, es debatrà la necessitat d’una planificació territorial integral per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Finalment, dimarts, 17 de juliol, assistirà a les sessions temàtiques sobre accions locals pels compromisos globals.
 


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem