Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Buch: "Treballem per donar servei als nous reptes que venen"

El conseller d'Interior ha assegurat que "ens asseiem diverses administracions per treballar conjuntament en benefici dels ciutadans i ciutadanes"

DDGI/M Artalejo

El conseller Buch ha fet aquestes declaracions, aquest migdia, acompanyat del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, en un acte on ha signat un seguit de convenis de col·laboració, amb la mateixa Diputació i amb diferents ajuntaments de la demarcació.
 
El titular d’Interior ha manifestat que l’acord que han formalitzat “ha estat carregat de significat”. Buch ha afirmat que “ens asseiem diverses administracions per treballar conjuntament en benefici dels ciutadans i ciutadanes. Signem diversos convenis que tots ells serveixen per millorar els serveis que donem i ens permetran treballar per donar servei als nous reptes que venen”.
 
Respecte el conveni signat, el president de la Diputació, Pere Vila, ha explicat que “Girona és una zona cardioprotegida, i ho hem de potenciar. Amb la signatura d’aquest conveni i dotant els cossos policials de més desfibril·ladors, Dipsalut fa un pas endavant més per ajudar a salvar vides i contribuïm que el país sigui modern en els temes importants”.
 
Convenis signats
 
El Departament d’Interior i la Diputació de Girona han formalitzat la col·laboració entre el Departament i l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (DIPSALUT) per a la cessió temporal gratuïta d’ús de 107 desfibril·ladors a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
 
El conseller ha signat també un conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sarrià de Ter per a l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya.
 
La Xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat de Catalunya, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat  i d’emergències, i els principals gestors d'infraestructures bàsiques de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.
 
El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, la coordinació, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.
 
Actualment hi ha més de 27.700 usuaris, repartits entre les diferents flotes i durant el darrer any  la xarxa Rescat va cursar més 50 milions de trucades i unes 390.000 hores de trànsit de veu.
 
Amb la signatura d’aquest conveni s’han signat 191 convenis d’adhesió a la xarxa RESCAT amb Policies Locals a Catalunya, dels quals 36 s’han signat a la demarcació de Girona.
 
El titular d’Interior també ha signat convenis amb els ajuntaments de Fogars de la Selva, Besalú i Vilobí d’Onyar sobre les comunicacions realitzades mitjançant la xarxa RESCAT en l’àmbit dels Vigilants Municipals.
 
Amb la signatura d’aquests acords s’han formalitzat 8 convenis amb Vigilants a Catalunya, dels quals cinc s’han signat a la demarcació de Girona.
 
Paral·lelament, el departament també ha signat acords de col·laboració amb els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i Lloret de Mar en relació amb el projecte europeu “Multi-hazard Cooperative Management Too for Data Exchange, Response, Planning and Scenario Building” (projecte HEIMDALL 2017-2020).
 
 Cercador

Cercador

Destaquem