Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat millora l'oferta del servei d'autobús a la comarca d'Osona

  • A partir d’aquest pròxim dilluns es reestructura i millora l’oferta de transport comarcal en el servei entre Santa Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Torelló, Manlleu i Vic
  • També  s’incrementen el número d’expedicions del bus exprés.cat Vic – Barcelona

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir d’aquest dilluns, 16 de juliol, l’oferta de transport públic a la comarca d’Osona i també les connexions del bus exprés Vic-Barcelona per donar cobertura a la demanda creixent dels dos serveis. Les millores que s’efectuen són les següents:
 
  • Bus exprés e12: es creen 4 noves expedicions d’anada i de tornada de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost, per tal de millorar l’oferta a les hores punta.
  • Línia Sant Pere de Torelló – Sant Vicenç de Torelló – Torelló – Manlleu – Vic: per tal d’incrementar l’oferta i millorar la fiabilitat en el servei de dilluns a divendres feiners, excepte agost, es divideix la línia en dos itineraris:
o   Es crea una línia entre Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. El nombre d’expedicions d’anada i de tornada passarà de 16 a 23 anys, el que suposa un increment de 7 expedicions per sentit.
 
o   I una altra entre Torelló, Manlleu i Vic. El nombre d’expedicions d’anada passa de 23 a 32, i de tornada de 22 a 31, és a dir, un increment de 9 expedicions per sentit.
 
Ambdues línies tenen punt de contacte a Torelló a la parada de l’Av. Pompeu Fabra – CAP en sentit Vic i a la parada Pl. Germà Donat, en sentit Sant Pere de Torelló, on els horaris estan coordinats per fer el canvi de línia.
 
El servei de bus entre Vic i Sant Pere de Torelló, operat per l’empresa 25 Osona Bus, del grup Sagalés, va transportar 313.559 viatgers l’any 2017, el que representa un increment del 15% respecte l’any anterior. Per a l’any 2018,  l’increment interanual del primer semestre ha estat del 5%. Pel que fa al bus exprés l’any 2017 va transportar 541.090 viatgers, el que representa un increment del 10% respecte de l’any 2016 i del 31% respecte l’any anterior a convertir aquesta línia en exprés. Per a l’any 2018, l’increCercador

Cercador

Destaquem