Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra lliura els Premis Nacionals de Cultura 2017

  •  Quatre entitats i sis creadors han estat distingits enguany amb aquests guardons atorgats pel CoNCA
  • A l'acte han assistit també el president del Parlament i la consellera de Cultura
El president Torra lliura el premi a Jesús Julve, Hausson. Autor: Rubén Moreno

 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest vespre l'acte de lliurament del Premis Nacionals de Cultura 2017, atorgats pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) . Enguany han estat guardonats quatre entitats i sis creadors, que han destacat per la singular empremta que han deixat en disciplines com la literatura, les arts escèniques i visuals i el periodisme.
 
Així, han recollit el premi les Fundacions Pau Casals i Festa Major de Gràcia; el Centre de Titelles de Lleida i el digital Catorze; els escriptors Jordi Pàmias i Valentí Puig; els directors d’escena Josep Antoni Codina i Albert Vidal; l’artista visual Fina Miralles, i l’il·lusionista Hausson (Jesús Julve).
 
El cap del Govern ha clos l'acte amb un breu parlament, on ha destacat que el lliurament dels Premis "és una de les nits més importants de l'any, on honorem els nostres creadors". Després de recordar que avui "qui hauria d'estar encapçalant l'acte hauria de ser el president Puigdemont", ha felicitat als guanyadors i ha tingut "un record per a tots els presos politics i exiliats, avui més que mai". "Llibertat i cultura", ha reblat.
 
L'acte s'ha celebrat al Teatre Zorrilla de Badalona, i hi han assistit també el president del Parlament, Roger Torrent; l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor; el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, i el president del CoNCA, Carles Duarte.Cercador

Cercador

Destaquem