Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "Avui ha caigut el relat fictici que l'estat espanyol ha intentat per totes les maneres de configurar"

Des de la presó de Lledoners, el cap de l'Executiu sosté que la decisió del tribunal alemany és una demostració de "com Europa jutja i com Espanya pretén jutjar"

  • El president assegura que és “una injustícia i una enorme indecència” que els presos polítics “continuïn un minut més a la presó”
  • Quim Torra assegura que els diputats Rull, Turull i Sànchez li han demanat que traslladi públicament la seva decisió de no renunciar a la seva acta de diputats, “ni nosaltres a ells”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia des de la presó de Lledoners que amb la decisió del tribunal alemany d’extradir Puigdemont a Espanya per malversació però no per sedició ni rebel·lió avui “ha caigut el relat fictici que l’estat espanyol ha intentat per totes les maneres de configurar”.
 
En declaracions als mitjans després de visitar els presos polítics a aquest centre penitenciari, el cap de l’Executiu s’ha preguntat “què espera Espanya  per deixar en llibertat els presos polítics després de conèixer-se que no existeix el delicte de rebel·lió”. I ha assegurat que és “una injustícia i una enorme indecència que continuïn un minut més a la presó”.

Pel president, la decisió feta pública aquest matí pel tribunal alemany “ha canviat l’estat de situació de tot aquest procés judicial” i és una demostració de “com Europa jutja i com Espanya pretén jutjar”.

Després de veure a la presó els diputats Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, ha recordat que ahir ja va deixar clar que no pensava demanar-los que renunciessin a la seva acta de diputats, i ha explicat que ells mateixos també li han demanat que traslladi públicament la seva decisió de “no renunciar-hi”, fet que els ha agraït. I ha conclòs: “nosaltres tampoc renunciarem als nostres diputats”.Cercador

Cercador

Destaquem