Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El CETMO promou una jornada sobre l'impacte del "blockchain" en les infraestructures i els serveis de transport


  • La jornada consistirà en una primera sessió d’aplicacions pràctiques del blockchain als transports, seguit d’una segona sessió de debat sobre el possible impacte que pot tenir en el sector

El Centre d’Estudis del Transport per la Mediterrània Occidental (CETMO), juntament amb el Cercle d’Infraestructures i del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, organitza la jornada ‘Impacte del blockchain en la gestió de les infraestructures i els serveis de transport’, que se celebrarà aquest divendres, 13 de juliol, a la seu del Col·legi d’Enginyers de Camins. El CETMO  s’ha caracteritzat al llarg de la seva existència per ser un actor de referència en matèria de cooperació en transports a la Mediterrània, però també pel seu vessant d’innovació en el transport. És en aquest sentit, i detectant la potencialitat que pot arribar a tenir la tecnologia blockchain en els transports i la logística, que l’entitat ha decidit promoure un acte on els experts en la matèria puguin explicar les aplicacions pràctiques actuals d’aquesta, així com l’impacte que pugui arribar a tenir en un futur.
 
La jornada es dividirà en dues sessions ben diferenciades:
 
  • La primera sessió es basarà en unes ponències sobre les aplicacions pràctiques de la tecnologia blockchain:
S’exposaran els avantatges del blockchain per a les xarxes de recàrrega de cotxe elèctric i, anant més enllà, de com la generació de xarxes off-grid (bateries no connectades a la xarxa elèctrica) pot diversificar i millorar l’oferta de mobilitat privada a les ciutats. També s’explicarà com es poden descentralitzar els serveis de mobilitat mitjançant el blockchain i s’acabarà amb la digitalització del Bill of Lading sobre blockchain.
Durant aquesta sessió parlaran: Lluïsa Marsal (Responsable d’Innovació Tecnològica i Internacionalització a l’Institut Català d’Energia i Presidenta de Blockchain Catalunya), Josep Sanjuas (Cofundador i director de tecnologia de l’empresa Internet of Mobility) i Javier Gallardo (Director general de Portic).
 
  • La segona sessió constarà d’una taula rodona on es debatrà l'impacte que la tecnologia blockchain pot tenir sobre les infraestructures i els serveis de transport:
Amb una sèrie d’experts tant en matèria viària, ferroviària, de planificació de serveis d’infraestructures i transport, com d’innovació en el transport, es generarà un debat on s’exposaran les potencialitats i futurs impactes que pot arribar a provocar el blockchain en l’àrea d’expertesa de cada un dels participants.
Durant aquesta sessió parlaran: Enric González (Director de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions a FGC), Antonio Fontiveros (Responsable de Ciberseguretat d’Abertis Autopistas España), Sergi Saurí (Director del CENIT) i Carme Fàbregas (Cap de l’Àrea de Sistemes i Innovació de l'Autoritat del Transport Metropolità).
La jornada és oberta i gratuïta per tots els interessats. Per inscriure’s només s’ha d’enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom (i en cas de ser-ho, número de col·legiat o precol·legiat del Col·legi d’Enginyers de Camins).


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem