Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ampliat el termini per completar els plans de millora de barris de la convocatòria 2009

·         Els 23 municipis que van resultar beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris el 2009 i que encara no han acabat els seus projectes disposaran  fins el 31 de desembre de 2019 per fer-ho

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha resolt ampliar el termini d’execució dels projectes que van resultar beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris de la convocatòria 2009 que encara estaven pendents de finalitzar. Així, 23 dels 26 municipis als quals se’ls va concedir la subvenció, i que havien d’acabar les obres el 30 de juny d’enguany, disposaran fins el 31 de desembre de 2019 per enllestir el seu projecte.
 
La Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial va crear el fons de foment del Programa de barris per finançar projectes d’intervenció integral que tinguessin com a objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris. Es buscava impulsar-ne la rehabilitació global per evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees, tot afavorint la cohesió social.
 
Una vegada els ajuntaments presentaven els seus projectes a cada convocatòria d’ajuts, els criteris per a adjudicar-los tenien en compte si les àrees triades patien dèficits en equipaments, problemes demogràfics com la pèrdua o envelliment de la població, o dificultats en el seu desenvolupament econòmic. Així, les diverses convocatòries de subvencions valoraven que els projectes incloguessin actuacions de millora de l’espai públic, rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis, provisió d’equipaments, foment de l’eficiència energètica, supressió de barreres arquitectòniques o programes de millora econòmica. D’altra banda, es valorava l’equitat territorial.
 
La convocatòria 2009 tenia tres línies diferents d’ajuts:
 
1.    Barris amb projectes. Finançament del 50% del cost total del projecte per a 10 municipis de més de 10.000 habitants:Barcelona (Bon Pastor - Baró de Viver), Cornellà de Llobregat (Fontsanta), Gavà (Serra de les Farreres), La Bisbal d'Empordà (Nucli Antic), Lleida (Portal de la Magdalena – Noguerola), Montornès del Vallès (Montornès Nord), Reus (Sol i Vista – la Immaculada), Sabadell (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes), Sant Feliu de Guíxols (el Puig - Eixample de Llevant) i Torelló (Casc Antic).
 
2.    Viles amb projectes. Finançament del 75% del cost per a 15 municipis amb menys de 10.000 habitants:Anglès(Barri antic), Arbúcies (Centre Antic), Calaf, (Nucli Antic), Centelles, (Nucli Antic), El Pont de Suert (Barri Antic), Falset (Nucli Històric), Figaró-Montmany (Nucli Antic), Juneda (Vila Closa), Les Borges Blanques (Casc Antic i Entorn Urbà Històric), Llagostera (Centre Històric), Martorelles (Can Sunyer), Roda de Ter (Nucli Antic), Sant Bartomeu del Grau (Casc Antic), Sant Martí de Tous (Casc Antic), Ulldecona (Planejament del segle XIX).
 
3.    Programa de continuïtat. Finançament del 50% del cost del projecte per donar continuïtat a algunes actuacions iniciades en anteriors convocatòries: Districte 2 de Terrassa.
 
D’aquests 26 municipis, 3 ja han acabat els seus projectes (Barcelona, Sabadell i Terrassa) i 23 encara tenen obres pendents. Aquests últims s’havien anat acollint a les diferents pròrrogues previstes per la Llei i la darrera d’elles va finalitzar el passat 30 de juny. Davant les peticions de molts d’aquests ajuntaments de comptar encara amb més temps, el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’informe favorable de l’oficina tècnica que gestiona el Fons de foment del programa de barris, ha autoritzat aquesta darrera pròrroga.
 
Properament, també s’autoritzarà una altra pròrroga per als municipis beneficiaris de la convocatòria 2010 que encara no hagin finalitzat les obres.Cercador

Cercador

Destaquem