Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 150 docents participen en la Jornada d'intercomprensió de llengües romàniques


  • L’objectiu és conèixer les noves tendències educatives en l’àmbit de la intercomprensió en llengües romàniques i sensibilitzar en l’aprenentatge de llengües

 

Més de 150 mestres i professors de totes les etapes educatives, des de primària fins l’àmbit universitari, s’han aplegat avui en la Jornada internacional d’intercomprensió, organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Departament d’Ensenyament.
 
La sessió ha tingut enguany com a protagonista la intercomprensió en llengües romàniques, i està adreçada a contribuir al desenvolupament de la competència plurilingüe de l’alumnat. L’objectiu és conèixer les noves tendències educatives en l’àmbit de la intercomprensió en llengües romàniques i al mateix temps sensibilitzar en l’aprenentatge de llengües.
 
La sessió de benvinguda ha estat a càrrec del degà de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Carbonell; el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez; i la sub-directora de Llengua i Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament, Mònica Pereña.
 
Dolors Álvarez, assessora de l’Organització Internacional de Francès, ha obert la jornada amb una conferència sobre eines digitals i estratègies per a la formació en intercomprensió. Per la seva banda, Jean-François de Pietro, especialista suís en didàctica del plurilingüisme, ha presentat el projecte d’intercomprensió EOLE de la Confederació Helvètica.

Durant la jornada, que ha tingut lloc a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, s’han dut a terme vuit tallers per a l’aplicació a l’aula d’aquesta estratègia d’aprenentatge de llengües d’una mateixa família lingüística.
D’aquesta manera, es contribueix a la formació en plurilingüisme del professorat, amb l’objectiu que motivin l’interès dels seus alumnes per l’aprenentatge de llengües estrangeres. Per als docents és també una ocasió per compartir pràctiques educatives i donar a conèixer els projectes dels seus centres.
 
Més informació:
 
 
 
 
6 de juliol de 2018
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem