Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de set-cents alumnes participen en l'Experiència Internacional Fotogràfica de Monuments, el concurs de fotografia i patrimoni del Departament de Cultura

·         Amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, l’edició 2018 de l’EFIM ha ampliat el tema del concurs més enllà dels monuments per sensibilitzar els joves de la diversitat del patrimoni cultural català.
 
·         Hi han participat 733 alumnes de quart d’ESO i batxillerat de 36 centres educatius catalans amb més d’un miler de fotografies.
 
·         Amb l’objectiu de difondre el concurs i les fotografies guardonades es produirà una exposició de petit format per itinerar pels centres educatius.

Aquesta tarda a les 19 hores, el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, lliurarà a l’Arts Santa Mònica els premis de l’edició 2018 del concurs Experiència Fotogràfica Internacional de Monuments (#EFIM18). Un concurs de fotografia i patrimoni amb més de 25 anys de trajectòria, que organitza el Departament de Cultura amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural als joves, que el coneguin, el valorin i el gaudeixin i que, des del 2016 es realitza a través de la plataforma social Instagram.
L’edició d’enguany, que s’emmarca en la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, ha tingut un 82% més de participació que l’any passat amb 733 alumnes de 36 centres educatius catalans. En total, han publicat al perfil oficial d’Instagram @efim.cat, 1.260 fotografies. Un jurat format per responsables de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, del Departament d’Ensenyament i professionals de la fotografia, ha seleccionat 10 treballs guanyadors i 20 finalistes.
Les imatges guanyadores mostren des de la mirada dels joves participants, la riquesa i diversitat del patrimoni cultural de Catalunya. Algunes amb molta força i llum, d’altres originals i molt plàstiques, totes elles amb una forta càrrega poètica i alhora fresca. Trobem captures del Pont del Petroli de Badalona, del Palau Nacional i del Telefèric de Montjuïc a Barcelona, de la Casa Alegre de Sagrera i de la Masia Freixa a Terrassa, de les catedrals de Barcelona i Tarragona, i d’edificis urbans de Barcelona com la Torre Agbar, el Museu del Disseny i l’antiga seu del Banco Bilbao Vizcaya de Plaça Catalunya.
Els participants de l’#EFIM18 pertanyen als següents centres educatius: Institut Obert de Catalunya (Barcelona), FEDAC Sant Andreu de Barcelona, Escola Pia d’Igualada, Institut Torre del Palau i Institut Investigador Blanxart de Terrassa, Institut Sant Pere i Sant Pau i Institut Gabriel Ferrater i Soler a Tarragona, Institut Josep Mestres Busquets de Viladecans, Col·legi Pineda de L’Hospitalet de Llobregat, Institut Pla de l’Estany de Banyoles, Col·legi Sagrada Família de Sabadell, Escola Massana de Barcelona, Institut de Torrelles de Llobregat i Institut Les Vinyes de Cubelles.
Els 10 guanyadors i guanyadores viatjaran quatre dies a una ciutat europea i, juntament amb els 20 finalistes i els docents que els han coordinat, rebran el diploma acreditatiu i un passi per accedir gratuïtament als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya, a més de la masterclass de fotografia. Guanyadors, finalistes i docents gaudiran d’un taller pràctic de fotografia i patrimoni que tindrà lloc el mes de novembre al Museu Frederic Marès. Conduïts per dos fotògrafs professionals, alumnes i docents podran perfeccionar i ampliar els seus coneixements sobre fotografia i alhora descobrir el patrimoni cultural català. Com a novetat, enguany els finalistes rebran també una caixa regal d’experiències patrimonials de la cooperativa Fent País amb la qual col·labora l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
Amb l’objectiu de difondre el concurs i les fotografies guardonades i promoure la participació dels joves en aquesta experiència, es produirà una exposició de petit format que cedirà en itinerància, sense, cost, als centres educatius que ho desitgin.
En el seu vessant internacional han participat en el concurs #EFIM2018, sis institucions de sis països: Equador (Centro de Investigaciones Educativas y Culturales), Quebec (Action Patrimoine), Brusel·les (Direction des Monuments et Sites/Bruxelles Urbanisme et Patrimoine), Croàcia (Hrvatski Fotosavez / Croatian Photographic Union), Àustria (Federal Monuments Authority Austria) i Escòcia (The Scotish Civic Trust). En total s’han presentat 27 fotografies guanyadores que, juntament amb les 10 de Catalunya, aniran al catàleg digital que editarà el Departament de Cultura.


Cercador

Cercador

Destaquem