Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Demà comença la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

- En total es projectaran cinquanta-dos films en quaranta-quatre sessions. - La mostra es desenvoluparà en vint poblacions diferents.

Demà divendres 6 de juliol arrenca a Vila-rodona (Alt Camp) la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzada per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Enguany la cultura convidada és Occitània.

En aquesta 8a Mostra hi participaran onze entitats de la xarxa de l’Observatori i, com sempre, tindrà un caràcter multiseu. En total es projectaran cinquanta-dos films (dels quals, setze d’occitans) al llarg de quaranta-quatre sessions, que tindran lloc en vint poblacions diferents: Vila-rodona, Torroella de Montgrí, Palamós, Esterri d’Àneu, Puigcerdà, la Terreta (Tremp), Mas de Barberans, Sant Vicenç de Torelló, Cervera, Barcelona, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Cugat Sesgarrigues, Vic, Manlleu, Torelló, Solsona, la Vall d’en Bas i Taradell.
 
La Mostra presenta produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general, i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes amb un denominador comú: ésser testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que investiga.
 
La primera edició va tenir lloc a Barcelona l’any 2011, la segona a Esterri d’Àneu el 2012, i des de 2013 té un caràcter multiseu. Durant tres anys la cultura convidada va ser Itàlia en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular i del Patrimoni, Arianna. El 2016 va ser Mèxic gràcies a la col·laboració amb la Comisión Nacional para el Desarrollo de los Pueblos Indígenas (Gobierno de México). El 2017 va ser Galícia, i en foren interlocutors el Museo do Pobo Galego i la Mostra de Cinema Etnográfico de Galícia. 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem