Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El mNACTEC inaugurarà al setembre l'exposició "PERILL! Salvats per la tecnologia"


  • La mostra explica com la tecnologia contribueix a la prevenció de riscos i desastres
 
  • S’hi exhibiran objectes reals, simuladors i interactius per experimentar en primera persona els mecanismes de prevenció: un simulador de terratrèmols, un giroscopi d’entrenament per a pilots i astronautes o una càpsula de rescat de miners, entre d’altres
 
  • L’exposició és fruit d’una col·laboració entre el Parque de las Ciencias de Granada i el mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) inaugurarà a finals de setembre de 2018 “PERILL! Salvats per la tecnologia”, una gran exposició de 1.000 m² que mostra com la tecnologia contribueix a la prevenció de riscos i desastres.
 
L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els mecanismes, les actituds i els avenços tecnològics en l’àmbit de la prevenció de riscos, a través d’interactius, maquetes, objectes històrics i material audiovisual.
 
Els àmbits de la mostra són: Desastres naturals, Incendis, El factor humà, Desastres industrials i Transport. En cada àmbit, el visitant pot conèixer els riscos de sinistre en aquella àrea, exemples d’incidents concrets de diversos llocs del món que han tingut impacte mediàtic i amb quina tecnologia es poden evitar o minimitzar els riscos d’aquests desastres.
 
La mostra inclou objectes reals, simuladors, maquetes i interactius per experimentar en primera persona els diversos mecanismes de prevenció: un simulador de terratrèmols, un giroscopi d’entrenament per a pilots i astronautes, una reproducció exacta de la Càpsula Fénix 2 utilitzada per al rescat dels miners a Xile, un simulador d’accident per comprovar les estructures de seguretat dels vehicles, un robot de rescat, un sismògraf, etc.
 
L’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” és fruit d’una col·laboració entre el Parque de las Ciencias de Granada i el mNACTEC.
 
 
El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem