Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern atorga una subvenció de 360.000 euros per a la 30a edició del Mercat de Música Viva de Vic


·       És el mercat estratègic de la música a Catalunya on es reuneixen tots els sectors de la indústria musical

El Govern, a proposta del Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), atorga una subvenció per un import de 360.000 euros a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic per a la realització de l’edició d’enguany del Mercat de Música Viva de Vic.
 
El Mercat de Música Viva de Vic, que aquest any celebra la seva 30ª edició i tindrà lloc a la capital d’Osona del 12 al 16  de setembre, és el punt de trobada professional en què es reuneixen tots els sectors de la indústria musical a Catalunya. Creat l’any 1989, acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.
 
El Departament de Cultura ha dut a terme durant els darrers quatre anys una intensa tasca d’harmonització i coordinació dels principals mercats de les arts escèniques i de la música a Catalunya, conscient del seu paper estratègic com a espais de trobada i d’intercanvi, com a plataformes idònies per presentar noves propostes i fomentar els contactes professionals. Aquests mercats són fonamentals per a la dinamització de les diferents disciplines artístiques, ja que afavoreixen la contractació i impulsen la creació de públics.
 
En les darreres edicions, el Mercat de Música Viva de Vic s’ha consolidat com a hub de la indústria musical catalana amb un increment  d’assistència professional. En la passada edició hi van participar 584 professionals, sense comptar periodistes ni artistes, procedents de 392 entitats diferents. A més, es calcula que supera els 3,6 milions d’euros d’impacte econòmic, segons un estudi elaborat sobre l’edició del 2016 per la Universitat Oberta de Catalunya.
El suport del Departament de Cultura a aquest mercat estratègic va de la mà de la col·laboració amb l’Ajuntament de Vic, així com de la complicitat amb el sector professional. Aquesta col·laboració és indispensable per optimitzar al màxim els recursos disponibles i augmentar l’efectivitat dels mercats.


Cercador

Cercador

Destaquem