Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Detinguts un home i una dona per falsificar receptes mèdiques i comprar medicaments de la família de les amfetamines i les benzodiazepines a Mataró

· Els arrestats compraven les receptes en blanc a una tercera persona implicada que està pendent de detenció 
 
. Després omplien les receptes amb dades falses i les segellaven amb un segell professional que un quart implicat havia sostret a una metgessa col·legiada

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró van detenir el 23 de juny un home i una dona, de 54 i 38 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Calella, com a presumptes autors de 141 delictes de falsedat documental (receptes falsificades), un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues),  un delicte d’estafa al Servei Català de la Salut Pública i un delicte de furt (per la sostracció d’una bossa de mà que contenia el segell falsificat).
 
El grup estava format per quatre persones, dues d’elles estan en cerca i captura, la dona que venia les receptes mèdiques als arrestats i l’home que va robar la bossa de mà a una metgessa amb el seu segell professional dins.
 
Els dos detinguts es van fer amb els talonaris de receptes en blanc i el segell professional, les omplien amb informació falsificada i les finalitzaven amb el segell professional sostret. Les receptes eren de medicaments amfetamínics i benzodiazepines, tots ells generen una forta addicció i algun d’ells es relaciona
 
 
amb la composició de la droga “karkubi”, molt popular al Marroc. L’ús final d’aquests medicaments era, presumptament, la seva venda il·lícita.
 
A mitjans d’abril els agents del Grup de Delinqüència Urbana van aturar dues persones. Durant l’escorcoll, els agents van trobar diverses receptes que semblaven falsificades, una d’elles estava en blanc, i 410 pastilles de la família de les amfetamines i de les benzodiazepines.
 
Es dóna la circumstància que aquestes dues persones ja tenien diversos antecedents previs. Davant la possibilitat que les receptes fossin falsificades i que, per tant, la medicació s’hagués obtingut de manera il·lícita, es va intervenir tot el material i es va iniciar una investigació.
 
La investigació, feta durant els mesos d’abril i juny, la va liderar el Grup de Delinqüència Urbana de Mataró amb la col·laboració de l’Àrea de Farmàcia del Servei Català de la Salut.  Els agents van saber que les receptes intervingudes pertanyien a dos talonaris sostrets l’octubre del 2017 a l’Àrea d’Urgències de l’Hospital de Blanes i que cada talonari contenia, aproximadament, 100 receptes.
 
Els investigadors van saber que s’havien confeccionat un mínim de 141 receptes falsificades d’aquests medicaments. El Servei Català de la Salut va comprovar que entre els mesos de febrer i abril s’havien dispensat, en les diferents farmàcies afectades, medicació per valor de 665 euros. Tot i que és molt probable que les falsificacions comencessin molt abans i el valor sigui superior. Les farmàcies en les quals s’adquirien els medicaments abastaven una àrea que anava des de Pineda de Mar fins a Barcelona ciutat.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquests fets.
 
Els arrestats van passar a disposició judicial el 25 de juny i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos.Cercador

Cercador

Destaquem