Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat adjudica la construcció d'una rotonda a l'N-II a Bellpuig

  • Els treballs tindran un pressupost d’uns 685.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos
  • L’obra, que s’iniciarà la tardor vinent, millorarà la seguretat viària i l’accessibilitat a un polígon industrial

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 685.000 euros, les obres per a construir una rotonda a l’N-II a Bellpuig (Urgell). Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat viària en un encreuament i l’accessibilitat a un polígon industrial. Es preveu que els treballs comencin la tardor que ve i tinguin un termini d’execució de cinc mesos.
 
L’encreuament on s’ubicarà la rotonda presenta certa complexitat, amb un carril central sobre el tronc de l’N-II i una rotonda fora del tronc, al costat sud. El nou giratori tindrà 40 metres de diàmetre exterior i comptarà amb cinc ramals per als moviments dels vehicles: amb l’N-II cap a Lleida, amb l’N-II cap a Barcelona, dos amb l’avinguda del Bosc (sentit nord i sentit sud) i un cinquè que servirà d’accés al polígon industrial.
 
D’altra banda, es facilitaran uns moviments directes de connexió del polígon industrial amb l’N-II cap a Barcelona i de connexió dels vehicles que accedeixen per l’N-II des de Lleida cap a l’avinguda del Bosc en sentit sud.
 
Juntament amb la formació de la rotonda, es reconstruiran uns 180 metres de l’N-II en sentit Lleida i 180 metres de l’N-II en sentit cap a Barcelona. També es refaran uns 70 metres de l’avinguda del Bosc, tant en sentit nord com sud. La rotonda estarà il·luminada amb una columna central i bàculs de 10 metres d’alçada.
 
Es preveu l’enjardinament amb gespa i arbustos de l’interior de l’illa, així com la formació d’un muret de pedra seca per protegir-lo. Els parterres que es formaran tindran el mateix tipus de plantació. S’instal·larà un sistema de reg per aquestes zones verdes.
 
A més d’aquestes actuacions, es preveuen els treballs previs, els desviaments de serveis (aigua, llum, telecomunicacions, gas) afectats, els moviments de terres i formació d’esplanades, la formació dels ferms i paviments, la construcció dels sistemes de drenatge i els elements de senyalització, l’abalisament i les barreres de seguretat.
 Cercador

Cercador

Destaquem