Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Buch clou els cursos d'inspectors i sotsinspectors de Bombers i el curs de coordinació de grans emergències de l'ISPC

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montse Royes, ha presidit avui l’acte de lliurament de diplomes dels cursos d’inspectors i sotsinspectors de Bombers i el curs de coordinació de grans emergències de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
 
Buch ha destacat que la formació dels cossos de seguretat i emergències serà una de les línies estratègiques del Departament d’Interior. “Agafo aquest compromís” ha dit.
 
El conseller també ha explicat que “treballar conjuntament és la millor manera de gestionar una emergències i per això és molt necessari que durant la formació es treballi de forma transversal entre els diferents actors d’una emergència”. En aquest sentit ha afirmat que “tenir més coordinació i més formació ens portarà a una major excel·lència en seguretat”.
 
Adreçant–se al alumnes, el conseller els ha dit que “vostès serveixen als altres, inclús estan disposats a fer un pas més i això és excel·lí. Vagi per endavant el reconeixement de tot el Govern i especialment el meu. Estem orgullosos de vostès”. “El Govern no esmerçarà recursos per la seva formació” ha afegit.
 
Finalment el conseller ha acabat el seu discurs fent referència a la campanya d’incendis “tot just comença la campanya forestal, tenim feina i els vull dir que el conseller serà un home més a la seva disposició”. 
 
Tant el curs d’inspector com el de sotsinspector estan inclosos en els processos de promoció i selecció impulsats des de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior i el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de l’ Ajuntament de Barcelona. El curs d’inspectors l’han realitzat 7 alumnes de bombers de la Generalitat mentre que al curs de sotsinspectors hi ha participat 14 alumnes de Bombers de la Generalitat, 8 alumnes de bombers de Barcelona i 1 alumne del Consell General de la Val d’Aran.
 
 
Un cop finalitzat el curs per als nous inspectors i sots-inspectors, hores d’ara hi ha un parell de convocatòries de personal per al Cos de Bombers de la Generalitat en marxa. Es tracta de l’ampliació a 150 places de bomber de l’escala bàsica i la de 350 de bombers voluntaris. De cara a 2019, el Departament d’Interior preveu fer tres convocatòries de promoció interna per dotar el Cos de 40 caporals, 30 sergents i 20 oficials i fer-ne una altra per ampliar en 350 voluntaris més el planter d’operatius.
 
Durant l’acte d’avui també s’han entregat els diplomes del curs de coordinació de grans emergències i catàstrofes enfocat a promoure la coordinació entre els diferents responsables dels cossos i les organitzacions que poden coincidir gestionant una emergència a partir de potenciar habilitats i estratègies de col·laboració i lideratge compartit.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem