Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla PLASEQCAT per una fuita d'amoníac a Palau-solità i Plegamans

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) un cop l’empresa ha fet les reparacions necessàries a les canonades per on circulava el producte, ha finalitzat la recàrrega d'amoníac al sistema i s’ha comprovat que la planta funciona correctament. L’alerta es va activar ahir a la tarda per una fuita d’amoníac a les instal·lacions de l’empresa La Menorquina situada a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental).
 
Els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar 11 dotacions, entre les quals hi havia el Furgó de Risc Químic, el Furgó d’Equips Respiratoris, 5 camions d’aigua i 4 vehicles lleugers de coordinació i comandament. Els efectius van assegurar la zona i van treballar per aturar la fuita alhora que feien tasques d’abatiment per dissipar el núvol amb equips de protecció de nivell 3. Al voltant de les dues de la matinada els Bombers s’han retirat del servei, passant els servei a l’empresa que ha prosseguit amb les tasques de reparació de l’aixeta comuna pels 5 dipòsits.
 
En la resolució de l’emergència també hi van participar Mossos d’Esquadra amb dues dotacions per establir un perímetre de seguretat. La Policia Local de Palau-solità i Plegamans va indicar l’evacuació de les cases més properes a l’inici de l’emergència i posteriorment van indicar el confinament a tots els veïns que els van trucar.
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat es va enviat un missatge PUSH per recomanar al veïnat que romangués a l’habitatge mentre durés l’episodi.
 
A conseqüència de l’accident, l'aigua va anar a parar a una depuradora de la mateixa empresa. El CECAT va activar l’Agència Catalana de l’Aigua ACA per possibles afectacions al clavegueram.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, que va desplaçar tres unitats, ha informat que a conseqüència de l’accident han atès 11 persones, totes elles donades d'alta in situ.
 
Durant la situació d’emergència es va establir un Centre de Coordinació d’Emergència CECOR amb l’alcaldessa, el cap de la Policia Local, el cap de Bombers i el cap de Mossos d’Esquadra. El CECAT ha estat en contacte permanent amb el CECOR per fer seguiment de l’evolució de l’emergència.


Cercador

Cercador

Destaquem