Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 15 al 17 de juny

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut dues víctimes mortals en dos accidents en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 15 de juny fins a les 20.00 h d’avui diumenge 17, hi ha hagut dues víctimes mortals en dos sinistres mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El primer accident mortal va tenir lloc a primera hora del matí d’ahir dissabte a la GI-682 a Blanes (la Selva) en col·lidir frontalment una furgoneta i una motocicleta. Com a conseqüència de la topada, la conductora i única ocupant del vehicle de dues rodes, va morir. Cal destacar que amb aquesta víctima mortal, ja són 21 els usuaris de motocicleta que han perdut la vida aquest 2018 a les carreteres catalanes. Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva vulnerabilitat i a la resta d’usuaris, respecte i adoptar actituds responsables per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu.
 
El segon accident ha tingut lloc aquesta tarda a la C-31 a Torroella de Fluvià (Alt Empordà), quan han col·lidit frontalment dos turismes i a conseqüència del xoc ha mort la conductora d’un dels turismes. En aquest accident a més hi ha hagut un ferit greu i un altre menys greu.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge hi ha hagut força problemes. Les retencions més destacades s’han localitzar en aquestes vies:
 
 • AP-7 nord: 7 km a Llinars del Vallès i 6 km a la Roca
 • AP-7 sud: 12 km a Vilafranca
 • N-340: 5 km a Altafulla, 7 al Vendrell i 3 a l’Arboç
 • C-31: 8 km a Calonge
 • C-65: 5 km a Llagostera i 5 a Sta. Cristina d’Aro
 • C-31 sud: 9 km al Prat de Llobregat
 • C-32 sud: 4,5 km Gavà, on per un accident s’han tallat 2 carrils
 • C-32 nord: 5 km a Cabrera de Mar i 4 a Alella
 • C-16: 6 km a la Nou de Berguedà a causa d’un vehicle incendiat
 • C-15: 5 km a St. Pere de Riudebitlles en direcció Igualada
 • C-55: 4 km a Castellgalí
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès en sentit sud i entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell en sentit nord, així com també a la C-32 sud entre Gavà i l’Hospitalet i la C-32 nord a Vilassar de Mar, ambdues en sentit Barcelona. També s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro i a la C-65 a Cassà de la Selva. Per últim s’ha obert el carril bus VAO de la C-58 d’entrada a Barcelona per a tots els vehicles amb independència del número d’ocupants, excepte camions de més de7,5 tones.
 
Durant el diumenge també cal destacar les retencions  a les vies properes al Circuit de Barcelona-Catalunya, bé per accedir a la instal·lació o per sortir-ne. Les vies més afectades han sigut la C-17, la C-35 i la BV-5003. Cal destacar que s’han habilitat un dispositiu especial de trànsit, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries, amb diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida a aquestes carreteres i autopistes:  C-17, C-35,  BP-5002, BV-5003 i AP-7.
 
 
Afectacions de dissabte
 
Ahir dissabte al matí també hi va haver força volum de trànsit a les vies properes al Circuit, bé per accedir a la instal·lació o per sortir-ne. Els eixos viaris amb una mobilitat més elevada van ser aquests:
 
 • C-60: 4 km de lentitud i aturades Argentona en direcció Granollers
 • C-35: 3 km de cua a Montmeló en direcció Granollers
 • AP-7: 1,5 d’aturades a Montmeló per enllaçar amb la C-17 en sentit nord
 • C-17: 1,5 km a Parets del Vallès per enllaçar amb la C-35 en sentit nord
 
Durant el dissabte es van habilitar diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida.
 
A més, i, entre d’altres incidències, convé destacar que al matí, diversos accidents van complicar el trànsit a aquests punts: es va tallar la circulació a la C-15 a la Pobla de Claramunt, tot i que es van fer desviaments per la C-244, i  també es va haver de tallar la circulació a la C-63 a Vidreres, on va resultar ferit greu un motorista. A més, cap al migdia, la TV-3454 va estar restringia en els dos sentits a l’altura de Deltebre.
 
Així mateix, dissabte al matí es van registrar aturades a la B-23 a Sant Vicenç dels Horts en direcció Barcelona com a conseqüència d’unes obres i també es van formar cues a la C-32 a Castelldefels en sentit sud.
 
Dissabte a la tarda, de sortida del Circuit de Barcelona-Catalunya, hi va haver uns 2 km de retencions a la C-35 a Montmeló per enllaçar amb la C-17 en sentit sud i al tram de Granollers en sentit nord. A banda d’això, l’N-260 va estar tallada a Planoles a causa d’un accident que va causar ferides greus al conductor d’una motocicleta.
 
Tarda de divendres
 
El divendres a la tarda les retencions més rellevants es van localitzar en aquestes vies:
 
 • AP-7: Fins a 6 km a Barberà del Vallès en direcció Girona
 • C-58: 5 km a Sant Quirze del Vallès en sentit sud
 • C-32: 4 km a Cornellà de Llobregat en sentit sud
 • C-17: 4 km a Mollet del Vallès en sentit sud
 • B-23: 4,5 km al Papiol per enllaçar amb l’AP-7 en sentit sud
 • N-340: 3 km al Vendrell en sentit sud
 
També hi va haver trams de lentitud i aturades a la Ronda de Dalt o B-20 i a la Ronda Litoral o B-10 en ambdós sentits de la marxa.


Cercador

Cercador

Destaquem