Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Consell Català de l'Esport i la Fundació Mémora firmen un conveni per a la prevenció de la mort sobtada

•          L’acord permetrà establir les bases per a la creació del primer Registre de mort sobtada en l’esport a Catalunya, desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport juntament amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i la Fundació Mémora

 

 •          El ‘Programa de prevenció de mort sobtada’, que va es iniciar fa sis anys des de Mémora, el Consell Català de l'Esport i l’equip de cardiologia del Dr. Brugada de l’Hospital Clínic de Barcelona, promou la investigació per a la prevenció de la mort sobtada en esportistes

Foto: Jordi Estruch

El Consell Català de l’Esport i la Fundació Mémora han renovat aquest matí un nou conveni de col·laboració que permetrà establir el primer Registre de mort sobtada relacionat amb la pràctica esportiva a Catalunya, desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport, juntament amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.
 
“L’any 2012 es va iniciar una primera fase en què es va fer una revisió a tots els esportistes del Programa d’Alt Rendiment Esportiu català, basada en un screening cardiològic, per descartar patologies perilloses per a la salut de l’esportista. La segona fase ha consistit en la implementació d’un programa de formació pels professionals de la medicina esportiva a Catalunya amb la finalitat de traslladar tot el coneixement per a prevenir la mort sobtada relacionada amb l’activitat física”, explica Gerard Figueras, president del Consell Català de l’Esport i secretari general de l’Esport.
 
El ‘Programa de prevenció de mort sobtada’, liderat per Grup Mémora, el Consell Català de l'Esport i l’equip del Dr. Brugada de l’Hospital Clínic de Barcelona, es va iniciar l’any 2012 i des de fa més de sis anys promou la investigació per la prevenció de la mort sobtada en esportistes d’elit. Des de llavors el programa ha realitzat més de 2.500 exploracions cariològiques i des del 2015 s’ha ampliat els protocols preventius per a la cobertura a tots els esportistes federats per insistir i recordar la importància dels controls cardiològics continuats. Durant aquests tres últims anys, també s’han millorat els protocols desenvolupats per als diferents centres de medicina de l’esport acreditats en tot el territori català.
 
Per la seva banda, Santiago de Torres, president de la Fundació Mémora, explica que “des de Mémora volem contribuir a la continuació del programa preventiu de salut als esportistes catalans. Es tracta d’una iniciativa més que forma part del nostre compromís, en l’àmbit sanitari, amb la societat”.
 
L’acord, que reforça la col·laboració en aquest camp entre les dues parts, s’emmarca dins de l’activitat de Responsabilitat Social de Mémora a través de la seva fundació, que s’encarrega de dur a terme actuacions concretes de caràcter divulgatiu, formatiu, d’investigació i/o de suport al procés final de la vida.
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem