Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comencen els treballs per executar el traçat definitiu d'FGC als barris de Can Feu i Gràcia de Sabadell

  • El director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, visita les obres d’integració urbana de la línia ferroviària, juntament amb  l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant i representants veïnals
  • Entre el 25 de juny i el 10 de setembre, s’interromprà la circulació del Metro del Vallès entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu I Gràcia i  s’habilitarà un servei d’autobús substitutori
  • Els treballs compten amb un pressupost de 19 MEUR (sense IVA) i finalitzaran la primavera de 2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat engega una nova etapa en les obres d’integració urbana de la línia d’FGC als barris de Can Feu i Gràcia de Sabadell, amb l’inici de les tasques per a construir el traçat definitiu de les vies. El director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, juntament amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i representants veïnals, ha visitat avui les obres i ha exposat les afectacions al servei ferroviari que comportaran durant l’estiu.
 
Territori i Sostenibilitat té en execució des del gener passat les obres d’integració urbana de la línia d’FGC al seu pas pels barris de Can Feu i Gràcia de Sabadell. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 19 MEUR (sense IVA), consisteix en el cobriment de les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres que ara discorre en superfície. L’obra permetrà millorar la permeabilitat i la mobilitat a l’entorn de la línia d’FGC, alhora que crearà un nou espai per a l’ús ciutadà.
 
En concret, quedarà cobert el tram des del carrer Sobarber fins passat el passeig de Can Feu. La generació d’aquest nou tram cobert implica la modificació de les rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès.
 
Nova fase de l’obra
 
En aquests mesos, s’ha treballat fonamentalment fora de l’àmbit de les vies, en les tasques de desviament de serveis, construcció de pantalles i altres estructures i moviments de terres. Aquestes operacions han servit perquè ara puguin començar els treballs que modificaran el traçat de les vies, de manera que el setembre vinent ja estaran a la seva cota definitiva i estaran cobertes. 
 
Afectacions al servei
 
Com a conseqüència d’aquests treballs, entre el dilluns 25 de juny i el dilluns 10 de setembre s’interromprà el servei del tram d’FGC comprès entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia. Per a garantir la mobilitat de les persones usuàries, s’oferirà un servei d’autobús substitutori entre aquestes estacions.
 
Entre Can Feu I Gràcia i Sabadell Parc del Nord, hi haurà un servei de tren llançadora, amb una freqüència de 15 minuts en hora punta, 20 en hora vall i 30 minuts durant els caps de setmana. El servei de trens entre Barcelona Plaça Catalunya i Sant Quirze tindrà l’horari habitual.
 
D’altra banda, entre el 13 d’agost i el 2 de setembre, s’interromprà el servei entre les estacions de Bellaterra i Can Feu | Gràcia també per diverses millores que FGC executarà en la infraestructura del túnel de la Universitat Autònoma. S’oferirà serveis d’autobús substitutori: entre les estacions de Bellaterra i Can Feu | Gràcia, amb parada a Sant Quirze i entre Bellaterra i Universitat Autònoma. El servei de tren llançadora es manté, en aquest cas, cada 30 minuts. La circulació de trens entre Barcelona Plaça Catalunya i Bellaterra s’efectuarà en l’horari habitual.Cercador

Cercador

Destaquem