Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'ICD i els Consell de Col·legis d'Administradors de Finques col·laboraran en la difusió d'eines i recursos per a la lluita contra la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i Enrique Vendrell, president del Consell de Col·legis d’Administradors de finques de Catalunya, han formalitzat aquest matí un conveni de col·laboració per a la difusió de recursos i campanyes per a la lluita contra la violència masclista.
 
L’objectiu de l’acord és la difusió dels recursos d’atenció i material de comunicació de campanyes de sensibilització de l’ICD a través dels Col·legis Territorials de Tarragona, Girona i Barcelona-Lleida per fer-los visibles als taulers d’anuncis de les comunitats que administren i en les seus laborals.
 
També es col·laborarà en l’organització de conferències i formacions de sensibilització contra la violència masclista i el Consell cedirà les sales on s’imparteixin. Els mitjans de comunicació col·legials inclouran continguts informatius i publicitaris específics sobre aquesta temàtica.
 
900900120

L’ICD promou convenis de col·laboració amb sectors de la societat catalana per incrementar el coneixement dels serveis i implicar la societat civil en la lluita contra la violència masclista.
 
Un dels serveis que es difondran d’aquest conveni és telèfon 900900120 que l’ICD posa a disposició de les dones en situació de violència masclista i que ha atès els primers cinc mesos de l’any un total de 3.876 trucades. En la darrera dècada, el nombre mitjà anual de trucades ha estat de 10.357.
 
El 900900120 és un recurs important perquè és el primer on les dones poden trucar i expressar la situació que viuen de manera confidencial. L’atenció és gratuïta i permanent, 24 hores, tots els dies de l'any. A través del 900900120 les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina, així com als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es contacta amb els serveis d’emergències policials i de salut.
 
Les dones que hi truquen tenen majoritàriament entre 31 i 40 anys, grup d’edat que representa el 40,3% de les atencions. L’any passat el 94,8% de les consultes van ser per violència masclista en l’àmbit de les relacions de parella. En la resta d’ocasions es tracta de violència masclista familiar (2,7%), violència masclista social comunitària (2%) i violència masclista laboral (0,5%).
 
Pel que fa a les formes de la violència masclista, i tenint en compte que poden coincidir més d’una forma de violència masclista alhora, la taxa de les atencions per situacions de violència psicològica va ser del 99,8; del 36,8 per situacions de violència física; del 9,2 per violència econòmica, i del 2,9 per violència i abusos sexuals.Cercador

Cercador

Destaquem