Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Primera trobada de la consellera d'Agricultura amb el Grup de Treball de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya

Un moment de la intervenció de la consellera.


Teresa Jordà assegura que aquest grup seguirà sent una “línia de treball prioritària” per al Departament que encapçala
 
 
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, assegura que el Grup de Treball de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya seguirà sent una “línia de treball prioritària” per al Departament que encapçala. La consellera, que ha volgut que aquesta sigui una de les primeres trobades que fa des que ha pres possessió del càrrec, ha destacat que cal seguir treballant per a “visualitzar i empoderar el paper de la dona en el món rural i marítim”. Teresa Jordà també ha afirmat que aquest Grup té “tot el suport del Departament”. Jordà hi ha afegit que s’implicarà a fons “per a posar en valor el protagonisme de les dones en el desenvolupament rural del segle XXI”.
 
El Grup de Treball de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya va ser creat el juny de 2017 per la consellera Meritxell Serret amb la finalitat de potenciar la visibilitat i l’empoderament de les dones rurals i marítimes amb l’objectiu final que puguin participar en la presa de decisions que afecten el sector agrorural.
 
Un any després, el Grup de Treball de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya s’ha reunit per a fer un anàlisi de la situació actual i de futur i per a començar a preparar la propera jornada de celebració del dia internacional de la Dona Rural. Al llarg d’aquest any, aquest grup de treball ha fomentat trobades i debats i ha posat sobre la taula reflexions i visions per a millorar el sector.

Una altra imatge de la trobada.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, seguint el desplegament de la llei 17/2015 d’Igualtat efectiva entre homes i dones, impulsa l’elaboració del programa Dones rurals i marítimes a Catalunya, el marc a partir del qual s’aplica la política de gènere per a promoure la igualtat efectiva de dones i homes en el sector rural i marítim. El Grup de treball de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya forma part de les polítiques transversals sobre desenvolupament rural que impulsa el DARP.
 ,
A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d'un 80% d’homes. I en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1% a Catalunya.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.Cercador

Cercador

Destaquem