Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Actes i jornades organitzades pels grups Leader aquest mes de juny


Els grups Leader organitzen i participen aquest mes de maig en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial 
 
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
Així, en el marc del projecte de cooperació Leader ’Territori Talent’, el Consorci  GAL Alt Urgell – Cerdanya organitza, el dia 13 de juny, la Jornada Talent jove en el món rural. Accions Odisseu, en què es compartirà els resultats de les accions realitzades en el marc del projecte ‘Odisseu’, i es coneixerà amb detall les actuacions locals que tenen com a finalitat afavorir el retorn del talent jove a les comarques rurals i debatre sobre les actuacions que s’estan duent a terme.
 
La jornada s’estructura en tres parts: una expositiva, per a posar de relleu la situació del projecte; una altra de visites a empreses d’Oliana promogudes per joves o bé vinculades a accions ‘Odisseu’; i una tercera de treball conjunt, amb un seguit de tallers simultanis sobre eines específiques del projecte amb les que ja es té experiència acumulada: networking d’ocupació jove, ‘Retorna’, i  Ajuts al Pràcticum. I hi participaran el director general de Desenvolupament Rural del DARP, Oriol Anson, l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el president del Consorci GAL Alt Urgell –Cerdanya, Jesús Fierro.
 
El projecte ‘Odisseu’ té com a objectiu incentivar i facilitar el retorn dels i les joves cap al medi rural, a partir de facilitar-ne la inserció laboral i de promoure el seu compromís social amb el territori rural. Així, vol implementar el projecte i crear una xarxa d'actors ‘Odisseu’, fomentar el retorn del talent jove als territoris rurals i promoure-hi la seva integració professional, sensibilitzar el teixit empresarial sobre el valor afegit que suposa ‘el talent’ dels joves per a les seves empreses i reforçar nexes empresa-universitat, així com atraure població urbana a les zones rurals creant antenes de benvinguda als territoris, i iniciar línies d'anàlisi dels joves incorporats al sector agrari.
 
Més informació de les actuacions previstes per al mes de juny:
 
Millora de la comunicació i les intervencions psicoterapèutiques amb cavalls
Data i lloc: 7 de juny. GSIS Hípica Can Taió. Santa Perpètua de Mogoda.
Horari: 10:00h a 18:00h
Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC)
Aquesta jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP, adreçada a especialistes en teràpies assistides amb cavalls i a persones interessades en aquestes intervencions, pretén donar eines per a millorar la comunicació amb els cavalls de teràpia i alhora facilitar eines i estratègies de treball en les intervencions psicoterapèutiques.
 
Descoberta del món dels petits mamífers
Data i lloc: 9 de juny. Espai Natural de l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana.
Horari: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Activitat inclosa dins del programa d’activitats del projecte ‘Espais Naturals de Ponent’, i oberta a tothom. Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Pardals a Pedals
Data i lloc: 10 de juny. Espai Natural d’Anglesola-Vilagrassa.
Horari: a partir de les 9:30h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Una altra activitat oberta inclosa dins del programa del projecte ‘Espais Naturals de Ponent’. Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Anellament d’ocells als Tossals d’Almatret
Data i lloc: 10 de juny. Tossals d’Almatret.
Horari: a partir de les 10:30h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Nova activitat oberta del projecte ‘Espais Naturals de Ponent. Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Trobada de productors de la demarcació de Lleida
Data i lloc: 11 de juny. Llotja de Bellpuig. Bellpuig.
Horari: de 9:00h a 14:00h.
Participa: Associació Leader de Ponent
Trobada organitzada pel Patronat de Promoció econòmica de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració dels agents econòmics i turístics dels diferents consells comarcals, per a buscar solucions en relació a com es pot ajudar a aquest col·lectiu des de l'administració.
 
Tancament del Grup de Treball ‘FER’ a la Noguera curs 2017 -2018
Data i lloc: 12 de juny. CRP de la Noguera.    
Horari:  de 16:00h a 18:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Reunió per a valorar i fer un resum de les accions desenvolupades en el marc del projecte el curs 2017 -2018, en la qual hi participarà el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de la Noguera i el Consorci GAL Noguera - Segrià Nord.
 
Jornada PATT: Gestió energètica per a PIMEs del territori rural
Data i lloc: 13 de juny. Punt Òmnia La Devesa del Plà. Ripoll.
Horari:  de 17:00h a 21:00h.
Organitza: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Atès l’increment desproporcionat dels preus de l’energia i de la importància de fer una bona gestió d’aquest recurs, aquesta jornada pretén proporcionar informació sobre eines que permetin ajudar a les petites i mitjanes empreses a portar un control més exhaustiu de la despesa energètica derivada de la seva activitat; que l’empresari pugui autogestionar-se el seu propi consum energètic, exposant com interpretar la factura elèctrica i la utilització de l’eina interactiva ‘Enegest’. Jornada adreçada a les PIMES del territori.
 
Talent jove en el món rural. Accions Odisseu
Data i lloc: 13 de juny. Oliana. 
Horari:  de 9:30h a 14:00h.
Organitza: Consorci  GAL Alt Urgell – Cerdanya
Participa: Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA
Com ja s’ha destacat, es tracta d’una jornada emmarcada dins del projecte de cooperació Leader ‘Territori Talent’, la qual permetrà compartir els resultats de les accions realitzades en el si del projecte ‘Odisseu’, conèixer amb més detall les actuacions locals que tenen com a finalitat afavorir el retorn del talent jove a les comarques rurals, i debatre sobre les actuacions que s’estan duent a terme.
 
Jornada EDUCAEMPRÈN 
Data i lloc: 14 de juny. Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (UdL). Lleida.
Horari:  de 16:00h a 20:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Explicació del projecte de cooperació ‘FER’ i de la tasca que desenvolupa el Consorci Grup d’Acció Noguera - Segrià Nord.
Adreçat als alumnes d’Educació Secundària i de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL), i a professorat i professionals de la formació contínua.
 
Assistència a una jornada per a presentar el projecte ‘GUSTUM’ al País Basc
Data i lloc: 15 de juny.
Horari: a partir de les 9:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Jornada per a compartir i conèixer experiències en relació al consum i a la demanda de productes agroalimentaris produïts en l'entorn rural i al desenvolupament de sistemes alimentaris locals.
 
Sent l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana a Albesa
Data i lloc: 15 de juny. Vila Romana del Romeral d’Albesa.
Horari: de 18:00h a 21:30h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Activitat cultural oberta a tothom per a gaudir de l’espai natural de l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana amb música de ‘Ksonronda’. Prèviament, es realitzarà una sortida naturalística. Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Anellament d’ocells
Data i lloc: 17 de juny. Serra de Bellmunt-Almenara.
Horari: a partir de les 9:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Es tracta d’una altra activitat obert a tothom dins del programa d’activitats del projecte ‘Espais Naturals de Ponent’. Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Jornada tècnica de Resiliència Territorial
Data i lloc: 19 de juny.  Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES). Olot.
Horari: de 9:00h a 14:00h
Organitza: ADRINOC
Transition Network va engegar un nou projecte anomenat ‘Municipis en Transició’ per a promoure iniciatives de transició conjuntament amb l’administració pública de forma pilot i investigar com les administracions públiques locals i els agents de la societat civil treballen conjuntament per a aconseguir aquest canvi de conducta cap a la sostenibilitat i resiliència. Així, aquesta jornada té com a objectius: introduir en el concepte de Resiliència als tècnics municipals de la Garrotxa; autodiagnosticar la situació de la Garrotxa institucional, respecte a la Resiliència Territorial; i introduir el projecte MiT i definir possibles accions.
 
Presentació del projecte ‘FER’ al Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del territori del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp
Data i lloc: 20 de juny. Montblanc.   
Horari:  a partir de les 10:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Presentació del projecte de cooperació ‘FER.cat. Ensenyant a emprendre a les escoles rurals’, per a l’esmentat CRP.
 
Jornada PATT: Menjadors escolars: alimentació sostenible i de proximitat, un repte de futur o una realitat
Data i lloc: 21 de juny. Bellver de Cerdanya.  
Horari:  de 18:30h a 20:00h.
Organitza: Consorci  GAL Alt Urgell – Cerdanya
Jornada impulsada per a conscienciar sobre la necessitat de fer un canvi de visió dels objectius alimentaris i pedagògics en els menjadors escolars, i que comptarà amb l’alcalde de Bellver de Cerdanya, Francesc Xavier Porta, així com amb el president i amb el vicepresident del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, Jesús Fierro i Ramon Moliner, respectivament.
 
Taula de Concertació del projecte ‘Odisseu’
Data i lloc: 29 de juny. Espai “Lapallavacara”. Balaguer.
Horari:  de 9:00h a 11:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Reunió per a posar en comú els diferents projectes d’ocupació que s’estan desenvolupant a la comarca de la Noguera. Hi participaran associacions de Balaguer i de la comarca.
 
Més informació:
 
GUSTUM – Productes de la terra
Fitxa del projecte
http://agricultura.gencat.cat/web/.content/09-desenvolupament-rural/programa-desenvolupament-rural/grups-leader/enllacos-documents/fitxers-binaris/arca_05_GUSTUM_web.pdf

Butlletí electrònic de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD)
Maig 2018

Butlletí electrònic de la Xarxa Rural Nacional (RRN)
Maig 2018

Butlletí electrònic Xarxa Espanyola de Desenvolupament Rural (ReDR)
Juny 2018

Visita virtual Els Bessons
http://bit.ly/2kMFWlz

Desenvolupamentrural.cat. Desenvolupament rural de Catalunya

Fons europeus
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.


Cercador

Cercador

Destaquem