Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Biblioteca de Catalunya inaugura l'exposició "Pau Audouard, el fotògraf artista"

  • L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 12 hores de demà, 7 de juny de 2018, a la Sala de Caritat

La Biblioteca de Catalunya commemora el centenari de la mort del fotógraf Pau Audouard amb una exposició que mostra una selecció de les seves fotografies més representatives conservades entre els seus fons.
 
Pau Audouard fou un dels retratistes catalans més importants de finals del segle XIX i principis del segle XX. Deixeble del pintor Francesc Torrescassana, va estudiar pintura fins que la mort del seu pare li va fer deixar els pinzells per portar el negoci fotogràfic familiar. La influència del mestre pintor marcà els seus inicis; d’aquí que sovint se l’anomeni el fotògraf artista, títol d’aquesta exposició.
 
La mostra fa un recorregut cronològic per la vida del fotògraf, des dels seus començaments com a retratista, al primer taller de la Rambla del Mig de Barcelona, seguint amb els successius trasllats a diferents barris de la ciutat. És especialment destacable l’etapa de la Casa Lleó Morera del Passeig de Gràcia, la més productiva del fotògraf, en què va retratar l’elit barcelonina i es va convertir en el fotògraf de moda de la ciutat.
 
L’Exposició Universal de Barcelona (1888) el va nomenar fotògraf oficial i, fruit d’aquest encàrrec, Audouard va fer excel·lents imatges d’edificis i pavellons. D’aquesta època són també les fotografies d’arquitectura i obres públiques de la ciutat gràcies a les quals es conserva un retrat inestimable de la Barcelona del moment.
Audouard va ser igualment el retratista de l’escena teatral a través del contracte amb l’Empresa del Teatre d’Adrià Gual. A més de fotografiar nombrosos actors, també va fer retrats d’intel·lectuals i músics catalans com Joan Maragall, Enric Granados o Pau Casals.
 
La llarga trajectòria professional de Pau Audouard el situa com un pioner de la fotografia artística i del gènere del retrat, en el qual va destacar per les seves composicions innovadores, allunyades de l’encarcarament característic de la fotografia de l’època.
                                                                                       
 
Inauguració
Acte
Inauguració de l’exposició “Pau Audouard, el fotògraf artista
Dia
Dijous 7 de juny de 2018
Hora
12:00 h
Lloc
Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya.
Carrer de l’Hospital, 56, Barcelona
                                                                                              
Entrada lliure
         


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem