Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, visita Badalona per tractar qüestions urgents de la ciutat en matèria educativa


  • “Avui he anat a treballar sense la llosa del 155. Amb el 155 no hi havia direcció política al Departament, hi ha hagut inacció en coses que s’havien de fer, i no s’han rebut pressupostos europeus que s’haurien d’haver rebut”
 
  • El conseller visita l’Ajuntament de Badalona i es reuneix amb la comunitat educativa per abordar la situació urgent del municipi
 
  • La lluita contra la segregació escolar als centres educatius de la ciutat, una de les prioritats del titular d’Ensenyament

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat avui Badalona amb l’objectiu de tractar les qüestions més urgents de la ciutat en matèria educativa. Així, s’ha trobat amb l’alcaldessa del municipi, Dolors Sabater, i amb les FAMPAS (Federacions i Associacions de Pares i Mares), així com amb representats de primària i secundària d’escoles i instituts de la ciutat.
 
Josep Bargalló ha destacat que la primera visita institucional i de treball com a conseller d’Ensenyament és a Badalona per tal de mostrar “el reconeixement de l’existència d’uns problemes puntuals que afecten una sèrie de famílies i centres per la matriculació del curs següent”. Alhora, ha expressat “l’evidència de la necessitat de planificar l’educació i el projecte educatiu de la ciutat amb la voluntat de lluitar contra la segregació. És una lluita que l’equip de govern de la ciutat  té molt clara i el Departament d'Ensenyament també”.
 
Bargalló ha volgut remarcar que Ensenyament deixa enrere uns mesos marcats per l’aplicació de l’article 155: “Avui he anat a treballar sense la llosa del 155. Amb el 155 no hi havia direcció política al Departament, hi ha hagut inacció en coses que s’havien de fer, i no s’han rebut pressupostos europeus que s’haurien d’haver rebut. Vull agrair als treballadors del departament, que són molts, la tasca feta aquests mesos i la que faran”.
 
El conseller també ha remarcat la importància del plurilingüisme pel nou Govern, que serà una de les apostes educatives: “El plurilingüisme no és menys català, és un coneixement en competències de llengües de tots els nostres alumnes, per tal que quan surtin del sistema educatiu siguin competents plenament si més no en tres llengües. No es tracta de fer més o menys hores d’una llengua, es tracta de les competències dels alumnes”, i en el mateix sentit, ha afegit que “el Departament d'Ensenyament no fa política lingüística, fa currículums educatius”.  
 

Trobada amb la comunitat educativa de Badalona
 
En arribar a l’Ajuntament de Badalona, el conseller Bargalló ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament en presència de l’alcaldessa. A continuació, ha mantingut una reunió amb la comunitat educativa del municipi, per tal de conèixer la situació de l’ensenyament a Badalona i les seves peticions relacionades amb l’educació.
 
El conseller Bargalló ha expressat durant la reunió la necessitat d’obrir un espai de trobada entre Ensenyament, Ajuntament i comunitat educativa per tractar de forma constant des dels problemes puntuals fins a la planificació. Així, ha assegurat que “els temes que ens trobem damunt la taula són moltíssims, alguns amb grandiosa problemàtica, això vol dir que tenim un sistema ric, viu, dinàmic i amb moltes propostes damunt la taula”.
 
Entre les qüestions acordades, hi ha el compromís d’una nova reunió per abans del 12 de juny amb propostes definitives per la solució de problemes de matrícules de P3, així com a començar les obres dels projectes licitats en el termini corresponent. Finalment, s’ha acordat incloure en els pressupostos de l’any que ve les obres pendents per temes administratius i jurídics dels solars municipals, i que l’Ajuntament en breu tancarà.
 
Després de la trobada a l'Ajuntament, el conseller ha visitat l'escola Montigalà, un centre en mòduls prefabricats des de fa 9 anys, que té un projecte educatiu que és considerat un cas d'èxit per la confiança que mereix a les famílies de la zona.
 
 
4 de juny de 2018Cercador

Cercador

Destaquem