Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

FGC promou l'ús del transport públic per visitar la Fira Vi-Ba de Manresa

 • Els visitants que arribin amb tren a aquesta Fira del Vi del Bages rebran 2 tiquets addicionals per gaudir de l'espai Vi-Bar i de la barra gastronòmica de la fira
 • La 1a edició de Fira Vi-Ba se celebrarà del 8 al 10 de juny i la majoria d’activitats tindran lloc a la Plaça Sant Domènec de Manresa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·labora amb la 1a edició de la Fira Vi-Ba, la Fira del Vi del Bages, una cita impulsada per la Denominació d’Origen Pla de Bages i Bages Impuls amb l’objectiu de concentrar, en un cap de setmana a Manresa, diferents activitats que tenen com a denominador comú el vi, la gastronomia, l’enoturisme i l’art.

L’entrada general a Fira Vi-Ba inclou una copa, un portacopes i vuit tiquets per gaudir de l'espai Vi-Bar i la barra gastronòmica. Tots els visitants que arribin a la fira amb les línies R5 i R50 de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils i comprin la seva entrada a la taquilla, podran obtenir dos tiquets addicionals sempre i quan acreditin haver arribat a la fira amb Ferrocarrils.

FGC promou així l’ús del transport públic per visitar la Fira Vi-Ba de forma còmoda i responsable amb el medi ambient, baixant a qualsevol de les tres estacions que Ferrocarrils té a Manresa: Manresa Viladordis, Manresa Alta i Manresa Baixador.

Un cap de setmana amb un denominador comú: la cultura del vi

La Fira Vi-Ba, que se celebrarà del 8 al 10 de juny a Manresa, neix impulsada per diferents agents culturals, socials i econòmics del territori. Durant el cap de setmana tindran lloc diverses activitats obertes al públic que giraran al voltant de la cultura del vi. Des de visites i rutes culturals, fins a activitats infantils, mostres de vins, aules de tast impartides per sommeliers professionals, sopars, concerts i fins i tot concursos que es podran seguir a través de les xarxes. La majoria d’activitats tindran lloc a la Plaça Sant Domènec, que acollirà tant la inauguració com la cloenda de la Fira.

El programa detallat es pot consultar ja a través del web firaviba.cat on a més es poden comprar els tiquets per les diferents activitats amb descompte per compra anticipada.


Visita Manresa amb l’Enotren d’FGC

FGC, l’Ajuntament de Manresa i la D.O. Pla de Bages promocionen les visites a Manresa amb l’Enotren, una iniciativa creada l’any 2017 per promocionar el turisme vinícola i les activitats d’oci del territori. Els usuaris d’FGC i qualsevol persona interessada poden adquirir diferents bitllets combinats que inclouen el viatge en tren, l’entrada a espais d’interès i tiquets degustació de productes bagencs.

Les opcions de bitllets Turistren per visitar i descobrir Manresa són:
 • “Manresa: viatja a l’època medieval” que inclou un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i un tiquet d’accés al Centre d’Interpretació del Carrer del Balç.
 • “Manresa universal, la ciutat de Sant Ignasi” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i una visita guiada als espais vinculats a la Manresa ignasiana, com la Cova de Sant Ignasi.
 • “Manresa cor de Catalunya” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, una visita guiada pels principals llocs d’interès de la ciutat, com la Seu i el carrer del Balç, i un tast de productes locals i vins de la D.O. Pla de Bages.
 • “Museu de la Tècnica de Manresa” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i l’entrada al Museu de la Tècnica.
 • “Les tines del Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport d’anada i tornada des de l’estació fins a les Tines, una ruta guiada i un tast de vins amb degustació i dinar opcional.
 • “Els tresors de Mura” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport d’anada i tornada a Mura, una ruta guiada un tast de vins amb degustació i un dinar.
 • “Els cellers del Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a dos cellers, les dues visites guiades, un tast de vins amb cada una de les visites i un àpat al celler Oller del Mas.
 • “Cellers i caves d’Artés” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a dos cellers, les dues visites guiades, un tast de vins amb cada una de les visites i un àpat a base de productes locals a Artés.
 • “El Pla de Bages a cavall” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a l’hípica de Sant Fruitós de Bages, una ruta guiada a cavall, una visita guiada i un tast al celler Mas de Sant Iscle.
 • “Montserrat i el cor de Catalunya” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, un segon bitllet d’anada i tornada del Cremallera de Montserrat, una entrada a l’Espai Audiovisual, una degustació de licors, una visita guiada a Manresa amb tast de vins, un àpat al Kursaal Espai Gastronòmic i allotjament d’una nit amb esmorzar en una habitació doble.
 • “Descobreix el Pla de Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada a dos cellers del territori amb visita guiada i tast de vins, el transport i una ruta guiada per la Vall de Flequer i l’allotjament d’una nit amb esmorzar en una habitació doble.
 • “Món Sant Benet” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport en autobús fins a Sant Fruitós de Bages i la visita al monestir i el campanar.
Més informació: turistren.cat.Cercador

Cercador

Destaquem