Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La campanya de dinamització comercial de barris es farà aquest any en 37 municipis

·         És la vuitena campanya 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir', que enguany compta amb la participació de 2005 comerços i 40 associacions de comerciants
·         La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, ha fet aquest matí la cloenda de la campanya que tindrà lloc durant el mes de juny i que té per objectiu dinamitzar el comerç en els nuclis antics dels municipis, recuperar el comerç de proximitat i promoure el coneixement del patrimoni local i del territori.
 
Han participat en la presentació de la campanya la coordinadora de la Xarxa i Pla de Barris de l’Ajuntament del Vendrell, Mònica Rucabado, l’alcalde de Mediona, Servand Casas, la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Juneda, Patrícia Llorente, la responsable de l’Àrea social de l’EMU, Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida, Míriam Villoria, el Comissionat del centre Històric de Manresa, Adam Majó, i el sub-director general d’Arquitectura, Planificació d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Josep Casas.
 
La Xarxa de Barris amb Projectes està formada per ajuntaments que impulsen plans de millora de barris i fan aquestes campanyes amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics i per millorar la qualitat de vida i la cohesió social. Aquesta és la vuitena edició i el nombre de comerços adherits s’ha incrementat cada any des que es va iniciar l’any 2011.
 
La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris. Dos anys després, es va posar en marxa la subxarxa de barris antics, que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots els municipis. L’objectiu és el de recuperar la centralitat comercial dels nuclis històrics i, així, el seu lloc referent dins del municipi. A partir d’aquest treball conjunt va néixer el 2011 la primera campanya de Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir.
 
El 2017 la xarxa de Barris Antics amb Projectes va rebre, en el marc del V Fòrum de ciutats i territoris creatius, que va tenir lloc a Melilla, el premi Copa España Creativa en valorar el jurat el model de cooperació i autogestió emprat per a organitzar des del barri una campanya destinada a revitalitzar el comerç de proximitat i difondre el patrimoni dels barris antics.
 
Des de la seva creació, l’any 2004, el Fons de foment del Programa de barris ha destinat 4,7 M€ a la promoció comercial i a la dinamització de l’activitat econòmica en els barris antics on s’hi desenvolupa un projecte d’intervenció integral. Això a permès, als 76 municipis que les realitzen, invertir 8,8 M€ en la millora de l’economia i en la promoció del patrimoni local.
 
Comprar al barri té premi
 
La campanya, amb el lema Comprar al barri té premi, es va posar en marxa l’any 2011 i llavors s’hi van adherir 8 municipis. Ara, la seva vuitena edició es consolida amb la participació de 37 viles i ciutats d’arreu del territori. Aquest any s’han incorporat a la campanya Berga, Calaf, Òdena i Olot.
 
Cada municipi aporta un premi per al guanyador del sorteig realitzat en cada municipi organitzador de la campanya. És a dir, cada municipi aporta 37 premis per als compradors i un premi per a un comerciant. Entre clients i comerciants adherits a la campanya es repartiran, en conjunt, 1.406 premis valorats en 117.800 euros.
 
Aquesta iniciativa que es desenvoluparà durant el mes de juny en 2005 comerços adherits, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i de Pimec Comerç.
 
El comprador, per cada compra que realitza en un establiment adherit, rep una butlleta per a participar en el sorteig del barri on està situat el comerç. El guanyador o els guanyadors del sorteig de cada municipi, podran gaudir de 37 experiències: gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles, lots de productes típics,... que li ofereixen els 37 municipis que organitzen la campanya.
 
Aquests són els ajuntaments que organitzen la campanya d’aquest any i el nombre de campanyes en que han participat:
 

MUNICIPI
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
Arbúcies
 
 
 
 
 
X
X
X
Artesa de Segre
 
 
 
 
X
 
X
X
Balaguer
 
 
 
 
 
X
X
X
Berga
 
 
 
 
X
 
 
X
Calaf
 
 
 
 
 
 
 
X
Calafell
 
 
 
X
X
X
X
X
Caldes de Montbui
 
 
 
 
X
X
X
X
Centelles
 
 
X
X
X
X
X
X
El Vendrell
X
X
X
X
X
X
X
X
Falset
 
 
 
 
 
X
X
X
Figueres
 
 
 
X
X
X
X
X
Juneda
 
 
 
 
 
 
X
X
La Bisbal d'Empordà
 
X
X
X
X
X
X
X
La Selva del Camp
 
X
X
X
X
X
X
X
L'Arboç
 
 
 
X
X
X
X
X
Les Borges Blanques
 
 
 
X
 
X
X
X
L'Escala
 
 
 
 
 
 
X
X
Llagostera
 
 
 
X
X
X
x
X
Lleida
X
X
X
X
X
X
x
X
Manresa
 
 
 
 
 
 
X
X
Mediona
 
 
 
 
X
X
x
X
Mollerussa
 
 
 
X
X
X
X
X
Olot
 
 
 
 
 
 
 
X
Roda de Ter
 
 
 
 
X
X
X
X
Roses
X
 
 
 
 
X
X
X
Sallent
 
 
 
 
 
 
X
X
Sant Feliu de Codines
 
X
X
X
X
 
X
X
Sant Hipòlit de Voltregà
 
 
X
X
X
X
X
X
Sant Martí de Tous
 
 
 
 
 
 
X
X
Sant Quintí de Mediona
 
 
 
X
X
X
X
X
Solsona
X
X
X
X
X
X
X
X
Súria
 
 
 
 
 
X
X
X
Torelló
 
X
X
X
X
X
X
X
Tortosa
 
 
X
X
X
X
X
X
Ulldecona
 
 
 
X
X
X
X
X
Vilanova del Camí
 
 
X
X
X
X
X
X
Òdena
 
 
 
 
 
 
 
X
 
 
Municipis adherits a la campanya 2018 per demarcacions
Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
 
Berga
Calaf
Caldes de Montbui
Centelles
Manresa
Mediona
Òdena
Roda de Ter
Sallent
Sant Feliu de Codines
Sant Hipòlit de Voltregà
Sant Martí de Tous
Sant Quintí de Mediona
Súria
Torelló
Vilanova del Camí
 
 
Arbúcies
Figueres
La Bisbal d’Empordà
L’Escala
Llagostera
Olot
Roses
 
 
Artesa de Segre
Balaguer
Juneda
Les Borges Blanques
Lleida
Mollerussa
Solsona
 
 
Calafell
El Vendrell
Falset
La Selva del Camp
L’Arboç
Tortosa
Ulldecona
16 municipis
7 municipis
7 municipis
7 municipisCercador

Cercador

Destaquem