Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat millorarà la seguretat en un encreuament de l'antiga N-II a Alcarràs

  • Es construirà una rotonda a la intersecció amb l’avinguda de Vallmanya (L-800)
  • Els treballs s’han adjudicat per un import de 910.000 euros i començaran la tardor vinent

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat avui, per un import de 910.000 euros, les obres de construcció d’una rotonda a l’antiga N-II al seu pas per Alcarràs (Segrià). Aquesta actuació permetrà millorar la canalització dels vehicles i la seguretat viària en l’encreuament entre aquesta via --en aquest àmbit té els noms d’avinguda de Lleida i avinguda de Catalunya-- i l’L-800, coneguda com a avinguda de Vallmanya i que permet accedir a l’A-2. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran una durada prevista de sis mesos.
 
Aquesta intersecció urbana, que té una certa complexitat, està formada per un tercer carril central de girs situat a l’N-II. La carretera N-II té un trànsit de pop de 13.000 vehicles diaris i l’L-800 en té 2.650.
 
La rotonda prevista té un diàmetre exterior de 38 metres. La calçada anular estarà formada per dos carrils de 3,75 metres, amb un voral interior de 0,5 metres i un voral exterior variable entre els 0,5 i els 2 metres. L’illot interior disposarà d’una gorguera trepitjable de 0,6 metres.
 
Es preveu la col·locació de vorades i rigoles, així com la formació de guals de vianants i la disposició d’algunes zones de paviment amb llambordes. L’obra inclourà l’execució del drenatge, mitjançant cunetres trepitjables, i el tractament de zones zones verdes, tant a l’anella interior de la rotonda, com en una nova àrea projectada al carrer Major. En la zona del carrer Major, es disposaran jocs infantils i bancs.
 
Els treballs inclouran també la instal·lació d’una xarxa de reg per a l’anella interior. Es preveu l’enllumenat amb bàculs de 8 metres i un tractament diferenciat per a la zona verda del carrer Major, així com les tasques de senyalització vertical, horitzontal i d’orientació.
 Cercador

Cercador

Destaquem