Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Quim Torra insta els consellers a l'exili a ser "portaveus del clam de llibertat dels catalans"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit avui a Waterloo amb els consellers exiliats Comín, Puig i Serret, “amb la voluntat d’honorar tres demòcrates que des de l’exili estan defensant la dignitat del país”
El president Torra, amb els consellers exiliats Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín, a Waterloo. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquesta tarda amb els consellers exiliats Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, a Waterloo, i ha posat en relleu “la tasca d’internacionalització que es pot fer des de l’Espai Lliure Europeu”. Per aquest motiu, els ha demanat que “siguin portaveus del clam de llibertat dels catalans, per la democràcia i per la llibertat d’expressió”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació posteriors a la reunió, el cap de l’Executiu ha remarcat que ha volgut visitar-los “amb la voluntat d’honorar tres demòcrates, tres persones honestes que s’han sacrificat per Catalunya i que des de l’exili estan defensant la dignitat del país”.
 
Quim Torra, que ha estat acompanyat dels tres consellers exiliats durant la seva compareixença, també ha explicat que els ha traslladat tot el seu suport i el del poble de Catalunya “pel sacrifici que van fer per permetre que poguéssim exercir el nostre dret a vot”. El cap del Govern ha fet extensiu el seu agraïment a la consellera Clara Ponsatí, a qui ha anunciat que visitarà en breu.
 
 
“Denuncia la situació d’absoluta anormalitat que viu el país”

El president també ha explicat que ha fet una crida als nous consellers del Govern perquè mantinguin un contacte periòdic amb els consellers a l’exili i a la presó, per tal que, “no només estiguin al dia de la seva experiència i les seves orientacions”, sinó com a gest de “denúncia de la situació d’absoluta anormalitat que viu el nostre país”.
 
En aquest sentit, Quim Torra ha insistit que “el nostre compromís de restitució es manté absolutament incòlume” i ha recordat que, tal com va dir al seu discurs d’investidura, “el dia més feliç de la meva presidència serà quan puguem tornar a investir el president Puigdemont”, igual que espera que passi amb la restitució dels consellers a l’exili o a la presó.
 Cercador

Cercador

Destaquem