Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra analitza amb el síndic de Greuges la situació política i social a Catalunya

S'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat i han remarcat la necessitat del restabliment total de l'autogovern

El síndic de Greuges ha lliurat al president l'informe anual (Fotografia: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb el síndic de Greuges, Rafael Ribó, amb qui ha analitzat l’actual situació política i social a Catalunya. Tots dos han compartit la necessitat que cal un restabliment total de l’autogovern i han insistit en la necessitat de l’aixecament de l’aplicació de l’article 155.
 
En aquesta primera trobada, el síndic ha lliurat al president l’informe anual al Parlament corresponent a l’any 2017, així com els dos darrers informes presentats a la Cambra: Informe sobre la universalització de l’assistència sanitària, i La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a partir de l’1-O i l’aplicació del 155 CE. El president i el síndic s’han centrat especialment en aquest darrer informe i han posat en relleu el moment polític actual.
 
La trobada també ha estat protagonitzada per la situació social del país. En aquest sentit, el president Quim Torra ha expressat la seva total predisposició a seguir les recomanacions del síndic per avançar en la cohesió social. El president també ha fet seves les recomanacions del síndic respecte a l’Administració de la Generalitat per tal de garantir els principis de bona administració.Cercador

Cercador

Destaquem