Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern mostra el seu suport als emprenedors en el Bizbarcelona 2018

  • El Recinte de Montjuïc acollirà els dies 30 i 31 de maig el saló que acompanya les persones emprenedores i les pimes per afrontar amb èxit els reptes de la nova economia
 
  • Els assistents podran conèixer de primera mà l’ajuda que poden rebre, fonamentalment a través del programa integral Catalunya Emprèn
 
  • L’Institut Català de Finances patrocina ‘l’espai de finançament’
 
  • En paral·lel als estands, la Generalitat també tindrà una participació destacada en el programa de ponències i activitats paral·leles del saló

La Generalitat de Catalunya mostrarà el suport transversal que ofereix als emprenedors del país en una nova edició del Bizbarcelona, que el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona acull els dies 30 i 31 de maig. Des dels diferents estands, el Govern oferirà als assistents informació i assessorament al voltant del conjunt de serveis per a l’ecosistema emprenedor que s’impulsen a través dels departaments d’Empresa i Coneixement; Ensenyament; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Treball, Afers Socials i Famílies. Uns esforços de l’Executiu que es concreten fonamentalment a través del programa transversal Catalunya Emprèn.
 
A més, l’Institut Català de Finances (ICF) patrocina i participa en l’Espai de finançament, una zona formada per dues àrees, una enfocada a fer networking entre les empreses i una altra per a ponències. L’ICF realitzarà dijous dia 31, de 12h a 13h, una conferència en què explicarà els productes i instruments de finançament que posa a disposició del teixit empresarial tant en l’activitat de préstecs com en capital risc. A més, des de l’Espai de finançament, l’ICF oferirà assessorament individual a tots els expositors i visitants que necessitin finançament per impulsar el seu projecte empresarial.
 
Pel que fa al Departament d’Ensenyament, participa a l’estand de la Generalitat per tal d’informar de les accions que es duen a terme dins del Programa d’Emprenedoria en la Formació Professional.
 
Iniciatives més destacades del Catalunya Emprèn
 
Els emprenedors podran trobar en el Saló informació del Primer de Preacceleració emmarcat dins la iniciativa Catalunya Emprèn, que vol fomentar l’emprenedoria d’alta especialització territorial. Aquest any s’ha publicat una nova convocatòria que vol estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia amb criteris de distribució territorial.
 
En el marc del Bizbarcelona també es donarà a conèixer el Barcelona Startup City Seminar, un seminari gratuït que té com a objectius visualitzar l'ecosistema de start-ups de la capital catalana i donar a conèixer les noves tendències en emprenedoria. Enguany celebra la segona edició, que tindrà lloc del 2 al 5 de juliol en diferents ubicacions representatives de l'activitat emprenedora de la ciutat. Durant quatre dies les persones interessades podran assistir a ponències i a taules rodones sobre temes relacionats amb l'emprenedoria, així com realitzar visites guiades. 
 
Una nova edició de l’iFest
 
L’iFest s’ha concebut com una gran festa de la innovació, la ciència i la tecnologia dirigida a aquells que representen el futur del país: estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats. En el marc d’aquesta iniciativa el Catalunya Emprèn organitza la conferència La generació de reptes: tecnologia i disrupció” el dia 31 de maig a les 12 hores .
 
El Bizbarcelona, que enguany se celebra el 30 i 31 de maig, és la cita anual del món de l’emprenedoria. Com cada any, el saló oferirà tots els recursos i la informació per a aquelles persones que vulguin transformar el seu projecte de negoci. Bizbarcelona és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona; Pimec; la Cambra de Comerç de Barcelona, i CaixaBank.
 
Activitats paral·leles
 
Els emprenedors podran rebre assessorament tant en els estands de la Generalitat com en altres espais del saló i per primer cop podran demanar cita prèvia a través del web https://networking.barter.es/b2bbiz2018/search.php
 
Al marge d’aquesta activitat d’assessorament i suport que desenvolupi en l’espai firal, la Generalitat organitza o participa en diferents activitats paral·leles durant els dos dies de saló.
 
Entre elles destaca, en primer lloc, la presentació dels resultats del GEM Catalunya 2017-2018. El Global Entrepeneurship Monitor 2017 és una iniciativa promoguda pel Departament d’Empresa i Coneixement a través del Programa Catalunya Emprèn, i la Diputació de Barcelona. L’informe l’han elaborat conjuntament l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona de la Universitat Autònoma de Barcelona sota la direcció de Carlos Guallarte i en el marc de l’Observatori de la Petita i Mitjana Empresa. El GEM és un projecte internacional en què hi participen 62 països de tot el món. La presentació dels resultats serà el 30 de maig a les 11 del matí.
 
També destaquen les ponències sobre com es pot obrir un negoci electrònicament, organitzada per l'Oficina de Gestió Empresarial (OGE), i la Caixa d'eines i recursos Leader per a l'empresa i l'emprenedoria en el món rural, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i els programes de suport a la creació d'empreses de la ciència d’AGAUR. Aquesta presentació vol posar en valor la potencialitat i la realitat de l'emprenedoria en el món rural i també en el sector agroalimentari i rural així com els programes de suport a la creació d’empreses de la ciència d’AGAUR.
 
  
El calendari complet d’activitats és el següent:
 
Ponències Catalunya Emprèn
 
Dia 30 de maig 

10.00 - 11.00 Vols obrir el teu negoci? Ho pots fer electrònicament. OGE. Departament d’Empresa i Coneixement. Sala Transformació Econòmica i Empresarial.
 
10.00 – 11.00 Per donar a conèixer les activitats de la Xarxa d’ateneus cooperatius. Economia Social i cooperativisme, experiències al territori

11.00 - 12.00 Presentació GEM Catalunya 2017-2018. Diputació de Barcelona i Àrea Emprenedoria i Formació del Departament d’Empresa i Coneixement. Sala Bizbarcelona 2

13.00 - 14.30 I Jornada tècnica Xarxa Emprèn. Acte Tancat. Àrea Emprenedoria i Formació. Sala 3 del Palau de Congressos
 
Dia 31 de maig

10.00 – 11.00 La responsabilitat social empresarial i la inserció de persones amb discapacitat. Organitza la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

11.00 - 12.00 Els programes de suport a la creació d'empreses de la ciència. AGAUR. Departament d’Empresa i Coneixement. Sala Bizbarcelona 2

12.00 - 13.00 La generació de reptes: tecnologia i disrupció. Catalunya Emprèn. Sala Bizbarcelona 2
12.00 – 13.00 Inversió, crèdit i finançament públic per a les pimes i emprenedors. Institut Català de Finances (ICF). Sala Finançament.

13.00 - 14.00 Caixa d'eines i recursos Leader per a l'empresa i l'emprenedoria en el món rural. ARCA. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Sala Transformació Econòmica i Empresarial.
 
Estand Catalunya Emprèn (D -110 Pavelló 1) i també a l'espai d'assessorament del Bizbarcelona. 


Cercador

Cercador

Destaquem