Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil tanca l'Alerta INUNCAT per l'estabilització dels cabals i la millora de les previsions meteorològiques

  • El Pla queda en situació de Prealerta pel seguiment que s’està fent dels cabals del rius de la Conca de l’Ebre, on per aquesta nit i demà al matí s'esperen pluges que poden ser localment intenses
Protecció Civil de la Generalitat tanca l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estabilització dels cabals i la millora de les condicions meteorològiques. El Pla queda ara en situació de PREALERTA d’acord amb les previsions de pluja fins demà emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i  per la informació rebuda de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) de cabals alts als rius.
 
En aquests moments es fa seguiment dels cabals dels rius de les conques de l’Ebre davant de la previsió de pluges durant la nit i demà al matí que poden ser localment intenses. En aquests moments, està passant un front de pluges intenses pel camp de Tarragona, que es desplaça en diagonal de Sud-Oest a Nord-Est.
 
En aquests moments les dades de cabals dels rius de la conca de l'Ebre que es vigilen són les següents:
  • La Garona a Bossost: 90m3/s
  • Noguera Pallaresa a Escaló: 64m3/s
  • Noguera Pallaresa a Collegats: 140m3/s
  • Noguera Ribagorçana al Pont de Suert: 58m3/s
Protecció Civil de la Generalitat manté les recomanacions d’extremar la precaució a l'entorn dels rius de la conca de l’Ebre i valorar la seguretat de les activitats dins del riu. Cal estar molt atents de matinada davant la possibilitat d'inundacions i atents a possibles increments de cabal pel desguàs dels embassaments.
 
Es recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat. Cal extremar la vigilància de matinada davant la possibilitat de desbordaments que afectin zones urbanes o infraestructures . 


Cercador

Cercador

Destaquem