Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 200 centres d'arreu de Catalunya participen al concurs interescolar The Fonix


  • L’objectiu és fomentar entre l’alumnat participant el coneixement de la llengua anglesa i el desenvolupament del pensament crític

 
Un total de 203 centres educatius d’arreu de Catalunya han participat enguany a la onzena edició del concurs interescolar The Fonix, que celebra demà la fase final i el lliurament de premis en un acte a l’Auditori International House de Barcelona. L’esdeveniment està organitzat per International House i la Fundació Catalana de l’Esplai en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament.
 
The Fonix té com a principal l’objectiu reforçar la competència plurilingüe de l’alumnat i, especialment, l’aprenentatge de la llengua anglesa, a través del repte lúdic i la descoberta compartida. Alhora, vol contribuir a desenvolupar el pensament crític i reflexiu de l’alumnat per tal que sigui capaç d’aplicar-lo per resoldre problemes de manera creativa i aprofitant els entorns digitals. El concurs es desenvolupa en dues fases: la primera, de caràcter col·lectiu, té lloc dins de cada centre educatiu; i la segona, de caràcter final, en la qual participaran els centres finalistes.
 
Nou format de concurs
 
Enguany el concurs estrena un nou format, i deixa de basar-se en els exàmens per passar al treball en equip i centrat en la comunicació oral. La tasca que han de dur a terme els participants és construir un relat en format digital que caldrà resoldre a través del treball en grup, amb activitats interactives orals o escrites. La temàtica està relacionada amb temes d’interès ecològic o sociocultural fixats en l’Agenda UNESCO 2030 –desenvolupament sostenible, equitat, solidaritat i cohesió social-.
 
Hi ha 6 categories a concurs, des de l’alumnat del cicle final de primària, alumnes de secundària, de batxillerat, fins a alumnat d’anglès de les escoles d’adults, tant de centres públics com privats.
 
El concurs té dues fases. En la primera, els centres participants seleccionen i lliuren un projecte per a cada categoria en format vídeo. D’entre tots els enregistraments rebuts, l’organització selecciona els tres millors de cada categoria com a finalistes. Demà tindrà lloc la segona fase on els 3 equips finalistes de cada categoria hauran de presentar el seu treball en un màxim de cinc minuts, de forma oral i en llengua anglesa.
 
Premis per a alumnes i docents
 
Els guardonats, rebran premis com estades lingüístiques al Regne Unit, estades en “English summer camps” a Catalunya, caps de setmana en cases de colònies, cursos online d’anglès i lots de material educatiu. També per als docents hi ha premis que consisteixen en un cap de setmana en una casa de colònies, cursos de metodologia online, invitació a participar en  grups de treball i d’assessorament del Departament d’Ensenyament i lots de material escolar.
 
 
25 de maig de 2018
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem