Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyament participa al V Congrés Nacional d'FP que analitzarà els reptes de la formació professional

 
  •  El Congrés organitzat per Bankia i FP Empresa, sota el lema 'Formació professional, som el que fem', comptarà amb més de 250 participants
 
  •  La convenció reuneix avui i demà a Barcelona a professionals de centres educatius, empreses, estudiants i d’FP i experts
 
 

Barcelona acull avui i demà el V Congrés Nacional d'FP en el qual centres educatius, empreses, estudiants i experts analitzaran els reptes de la formació professional. El Congrés, sota el lema 'Formació professional, som el que fem’, organitzat per l'Associació de Centres de Formació Professional (FP Empresa) i patrocinat per Bankia, comptarà amb la presència de 250 professionals.
 
El Congrés, que se celebra anualment amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de la formació professional a Espanya, reuneix a la Ciutat Comtal a professionals de diferents comunitats autònomes, tant de centres públics com privats, per debatre i reflexionar sobre les noves competències professionals i els valors 4.0.
 
La inauguració de l'acte ha estat presidida pel subdirector general de Programes, Formació i Innovació del Departament d'Ensenyament, Estanislau Vidal-Folch; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Gerardo Pisarello Prados; la directora de la Fundació Bankia per la Formació Dual, Mercedes Chacón; el president de l'Associació de Centres de FPempresa, Luis García Domínguez; i el subdirector general d'Orientació, Formació Professional i FP Dual del MECD, Juan José Escobar Sanz.
 
El subdirector general de Programes, Formació i Innovació, Estanislau Vidal-Folch, ha exposat que "el Departament ha volgut acompanyar l’Associació d’FP empresa perquè estem convençuts que els centres d’FP,  dels quals aquesta associació està constituïda, són el cor de les respostes al repte que té l’FP avui dia”. Ha afegit que “cal anar dotant de més contingut l’autonomia dels centres, perquè promoguin una major inserció laboral dels estudiants a les empreses del seu entorn, per afrontar les noves competències del futur que ja tenim a les portes.”
 
Per la seva banda, la directora de la Fundació Bankia per la Formació Dual, Mercedes Chacón, ha assenyalat que "el suport de Bankia a aquest Congrés s'emmarca en l'acord de col·laboració entre la Fundació Bankia per la Formació Dual i FP Empresa en el qual es desenvolupen diferents projectes conjunts que promoguin l'ocupabilitat de joves tècnics en un mercat laboral en permanent evolució".
 
"Crear espais de debat i de reunió entre grans experts nacionals en aquesta matèria ens permetrà seguir avançant en una FP Dual de qualitat i adaptar-la a les necessitats reals del mercat", ha subratllat Chacón.
 
Així mateix, el president de l'Associació de Centres d'FP empresa, Luis García Domínguez, ha destacat que "aquest congrés és una oportunitat per a la reflexió, per a la trobada i per establir xarxes de centres i professors. L'FP necessita obrir-se i dir el que fem cada dia que és important i rellevant per a la transformació de la nostra societat".

La formació professional com a resposta de futur
 
A través de taules rodones i ponències d'experts, l'esdeveniment permetrà aprofundir en els reptes que enfronten les empreses davant les noves tecnologies, globalització, connectivitat i digitalització, i debatre sobre com la formació professional pot contribuir a l'adaptació de les mateixes.
 
A la primera jornada el president d'honor de l'Associació FPempresa i viceconseller d’FP del País Basc, Jorge Arévalo, ha analitzat els reptes i l'expert en lideratge Xesco Espar ha analitzat les claus per a l'exercici laboral en equip i la motivació en l'ecosistema de la formació professional.
 
Com a tancament al primer dia, s'ha celebrat una taula tècnica per a l'elaboració del document 'Visió de l'Associació de Centres d'FP sobre la situació de la FP a 2018' al costat dels representants de cada centre associat, així com la visita a quatre centres específics d'FP de la ciutat de Barcelona.
 
A la segona jornada es celebraran diverses ponències sobre els cicles adaptats i la formació dual, les bones pràctiques en FP i l'actual marc legislatiu de l’FP dual. A més, Bankia presentarà la convocatòria dualitza, s'estudiaran casos concrets de FP com el de Canadà, així com la relació entre centres de FP i empreses en l'electromedicina.
 
El vicepresident de l'Associació de Centres de FPEmpresa, Joan Sarrión Ochando, serà l'encarregat d'exposar les conclusions del Congrés.
 
 
24 de maig de 2018


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem