Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

FGC adjudica les obres per millorar l'accés a l'estació de la Creu Alta de Sabadell

  • Ferrocarrils instal·larà dues escales mecàniques de baixada per millorar la connexió entre el vestíbul i l’andana
  • Els treballs, que començaran el juny, tenen un pressupost de 395.000€

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat per un import de 395.000 euros les obres per instal·lar dues escales mecàniques de baixada a l’estació de la Creu Alta de Sabadell.

Concretament, les obres consistiran en la instal·lació d’una escala mecànica que unirà el vestíbul amb el sub-vestíbul, i una segona escala que unirà el sub-vestíbul amb l’andana. Les noves escales mecàniques de baixada es col·locaran en paral·lel a les escales mecàniques existents actualment de pujada. Els treballs adjudicats comprenen les actuacions d’obra civil, de subministrament i instal·lació de les dues escales mecàniques i de les instal·lacions elèctriques i de comunicacions.
 
Els treballs a l’estació començaran el mes de juny i tindran un termini d’execució de tres mesos.

Aquests treballs formen part del conjunt de millores que FGC està duent a terme a les estacions del perllongament de Sabadell. Aquestes estacions es van inaugurar amb la previsió que quan es disposés de pressupost s’introduïssin millores progressivament per incrementar el confort dels usuaris.  

Actualment s’estan duent a terme també a l’estació de Sabadell Plaça Major els treballs d’instal·lació de dues escales mecàniques de baixada entre la plaça i el vestíbul i un segon ascensor per connectar vestíbul i andana.


El perllongament de Sabadell

El setembre de 2016 es va inaugurar la primera fase del perllongament de Sabadell, amb dues noves estacions, Can Feu–Gràcia i Sabadell Plaça Major, i un nou túnel d’1,5 km que va substituir el traçat fins a Sabadell-Rambla i ha permès un accés millor al centre de la ciutat.

Posteriorment, el Metro de Sabadell es va ampliar amb la construcció de la segona fase, inaugurada el juliol de 2017, amb tres noves estacions i 4 km de túnel. La inversió total del perllongament ha estat de 430 milions d’euros.

Amb totes les noves estacions ja en ús, els viatgers del conjunt d’estacions d’FGC al municipi de Sabadell l’any 2017 ha augmentat un 32% respecte el 2016. Per al 2021, la demanda estimada és de prop de 4,2 milions de passatgers.Cercador

Cercador

Destaquem