Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Prop de 400 docents participen en la desena Jornada de Programació i Robòtica educatives

 
Prop de 400 docents s’aplegaran aquest dissabte durant la desena edició de la Jornada Programa, dedicada a l’intercanvi d’experiències curriculars amb entorns de programació i de robòtica educatives.
 
Aquesta trobada està especialment adreçada als docents de primària i secundària interessats en l’ús de la programació i la robòtica en els seus entorns d’aula, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica. Tanmateix, des de fa dos anys, també hi participen alumnes, acompanyats pels seus professors, en la mostra de treballs realitzats per l’alumnat.
 
10 anys de Jornada Programa
 
Enguany se celebra el desè aniversari de la Jornada de Programació i Robòtica educatives, aquesta trobada que va ser impulsada per primera vegada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Citilab l’any 2009. Des d’aquesta primera edició, que va reunir una trentena d’apassionats del món de la robòtica i la programació, la Jornada Programa s’ha consolidat com un dels esdeveniments ineludibles per a professors, alumnes i d’altres professionals i interessats en aquest àmbit.
 
Al llarg d’aquests 10 anys, la Jornada Programa ha experimentat un gran creixement pel que fa a l’assistència i a la presència de ponències i participacions. L’any 2017 va assolir el rècord de participació, unint a més de 400 docents, professionals, alumnes i empreses; tots motivats per l’intercanvi d’idees impulsores d’un futur educatiu innovador.
 
Enguany, el programa de la Jornada de Programació i Robòtica educatives 2018 comptarà amb un total 36 ponències: 18 enfocades els ensenyaments d’infantil i primària i 18 dedicades a l’ESO i al batxillerat. A més, s’exposaran 18 projectes a la fira d’alumnes, hi seran presents 11 empreses del sector i s’impartiran 15 tallers; de manera que s’estima que aquesta nova jornada superi el nombre d’assistents i participants de l’any passat.
 
 
Els continguts de la Jornada de Programació i Robòtica s’inscriuen en els objectius del Pla STEMCat de foment de les vocacions científico-tecnològiques, que promou el Govern. El Departament d’Ensenyament presentarà en el marc d’aquesta edició de les jornades, les línies mestres del Pla STEMCat.
 
Citilab és pioner en el foment de l’ensenyament de la programació com a llenguatge transversal en l’activitat habitual dels centres educatius. Des de la seva fundació l’any 2007, el laboratori d’innovació social i tecnològica de Cornellà va articular una àrea d’educació amb l’objectiu de traslladar a les escoles la innovació, el pensament computacional i les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per tal que els nens i les nenes aprenguessin a relacionar-se amb la tecnologia i a desenvolupar un pensament crític, creatiu i lògic.
 
Des de llavors, Citilab segueix impulsant accions de col•laboració i co-disseny d’activitats amb el professorat i els estudiants de primària i secundària de diversos centres educatius mantenint la voluntat inicial d’arribar a influir en tota la comunitat educativa.
 
La Jornada Programa es duu a terme, des de la seva primera edició, emmarcada fins del Dia Internacional d’Internet, el Dia Internacional de l’Scratch i, darrerament, l’Europe Code Week.
 
Aquesta trobada compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Cornellà, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el programa mSchools del Mobile World Capital Barcelona.
 
 
24 de maig de 2018
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem