Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Mozart, Schubert, Haendel i Bach, protagonistes de la segona edició del Festival de Música de Santes Creus

  • El Festival, impulsat per la Fundació Música Solidària amb la col·laboració del Departament de Cultura i de la Diputació de Tarragona, està dedicat a la “Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre”
  • Els concerts se celebraran els dies 7, 14 i 21 de juliol i aniran a càrrec de prestigiosos músics com la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Florea, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l’Orquestra del Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura

El Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia, Alt Camp) torna a celebrar aquest estiu el Festival de Música de Santes Creus, després del gran èxit de la primera edició. El Festival, iniciativa de la Fundació Música Solidària que compta amb la col·laboració i complicitat de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de la Diputació de Tarragona, recupera els antics festivals de música que se celebraven al monument durant els anys 70 del segle XX.
 
El Festival, més enllà d’oferir una programació musical d’altíssima qualitat, reneix amb la voluntat de dedicar cada concert a finalitats i entitats fortament arrelades a les comarques tarragonines. Sota el títol “Música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori”, el Festival dedica l’edició d’enguany a la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i terres de l’Ebre, que celebren aquest 2018 el seu 25è aniversari, destinant els beneficis econòmics dels concerts als programes que realitza la Lliga en l’àmbit de l’orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies.
 
El Festival constarà de 3 concerts que tindran lloc els dies 7, 14 i 21 de juliol, a les 21.30 hores. Se celebraran en l’antic dormitori dels monjos del Monestir, com ja era tradicional, per la magnificència i extraordinària sonoritat de l’espai. En el concert inaugural, que tindrà lloc el 7 de juliol, es podrà escoltar una selecció dels grans cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l’Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes. El segon (14 de juliol) serà un concert amb dues obres imprescindibles del repertori cambrístic: el quintet per a clarinet de Mozart, considerada una de les obres més excelses del compositor, i l’enlluernador quintet per a piano “La truita” de Schubert. El concert de cloenda (21 de juliol) estarà íntegrament dedicat a la música de Mozart, en un altre concert simfònic on el públic escoltarà el seu cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major  nº 41 “Júpiter”, l’última que va escriure Mozart.
 
Un cop més,el Festival de Santes Creus aposta per intèrprets catalans com són la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Florea, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l’Orquestra del Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura.
 
Sempre amb la clara voluntat d’implicar el territori, l’edició d’enguany oferirà també visites guiades a la torre de l’església de Sant Joan a Valls, la més alta de Catalunya i un tast de vins D.O. Tarragona, gràcies a la complicitat de les administracions i entitats de Valls.

Programa dels concerts
Concert Nº 1. 7 de juliol. Cors i àries de Bach i Haendel. Intèrprets: Orquestra del Festival de Santes Creus; Cor Montserrat; Gonçal Comellas, director; Rosa M. Ribera, directora del cor; Maria Mateu, soprano i Marisa Roca, contralt.
Concert Nº 2. 14 de juliol. Quintets de Mozart i Schubert (Quintet per a clarinet en la major K.581,  W.A. Mozart, Quintet per a piano en la major “La truita” D.667, F. Schubert). Intèrprets: Maria Victoria Fernández, violí; Alberto Reguera, violí; Albert Coronado, viola; Anna Comellas, violoncel; Victor Domínguez, contrabaix; Tolo Genestar, clarinet; Alba Ventura, piano.
Concert Nº 3. 21 de juliol. W. A. Mozart: Concert per a violí i orquestra nº 5 en la major K.219; Simfonia en do major nº 41 “Júpiter” K.551. Intèrprets: Orquestra  del Festival de Santes Creus; Gonçal Comellas, director i Maria Florea, violí.
 
Les entrades es poden adquirir a codetiquets i al mateix monument el dia del concert. El preu de l’entrada (22, 27 i 32 €) inclou accés al concert, visita guiada al Reial Monestir i, consumició el mateix dia del concert, així com la visita a la Torre de l’Església de Sant Joan a Valls i un tast de vins D.O. Tarragona a concertar.
 
Més informació: www.musicasolidaria.org


Cercador

Cercador

Destaquem